Ümit Özdağ'dan Aksaray müftüsüne çok sert sözler

Ümit Özdağ'dan Aksaray müftüsüne çok sert sözler
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, müftü Cemalettin Bal'ın kendisini İYİ Parti Aksaray İl Başkanı ile fotoğraf çekmek isteyen gazetecilere "Yan yana fotoğraf çekmeyin yanlış anlaşılır" sözlerine çok sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş geçtiğimiz cumartesi günü gelen davet üzerine Aksaray valisi Aykut Pekmez için düzenlenen veda organizasyonuna katıldı.

Etkinlik sırasında gazetecilerin fotoğraf çekmek istemesi üzerine Türemiş ’in yanında oturan Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal, “İYİ Parti İl Başkanı ile yan yana fotoğrafımı çekmeyin yanlış anlaşılır.” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP ve MHP İl Başkanlarının da bulunduğu masada Müftü Cemalettin Bal’ın sadece İYİ Parti İl Başkanı ile aynı kareye girmekten kaçınmak istemesi ve yaşadığı tedirginlik dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ yaşanan olayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı bir soru önergesi yönelterek Meclis gündemine taşıdı.

Özdağ, Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından müftülere veya herhangi bir kamu personeline İYİ Partili yöneticilerle görüşmeme talimatında bulunup bulunulmadığını sordu.

Ümit Özdağ, bu bölücü zihniyetin Hazreti Osman’ı katleden suikastçıların zihniyetine benzediğini, milleti ayrıştırdığını, yüce İslam dininin mensupları arasında ayrışmaya neden olduğunu belirtti.

Önergede yer alan sorular şu şekilde:

Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından müftülere veya herhangi bir kamu personeline, yazılı veya sözlü olarak İYİ Partili yöneticilerle görüşmeme talimatında bulunulmuş mudur?

Devletin görevlendirdiği bir müftünün İYİ Partili bir yöneticiyle yan yana görüntü vermesinin kendisi için iyi olmayacağını düşündüren sebep ne olabilir?

Devletin görevlendirdiği ve tüm halkın vergileriyle maaşı ödenen bir müftünün AKP ve MHP yöneticilerine pozitif ayrımcılık yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İslam dininde tüm insanlar eşit gösterilmiş olmasına rağmen bir din görevlisinin siyaset yapması ve taraf tutması icra ettiği görevin etik ve mesleki değerlerine uygun mudur?

5-kasim-iyi-parti-gn.-bsk.-yrd.jpg