Ümit Özdağ'dan Diyanet'e İsmet Yılmaz tepkisi

Ümit Özdağ'dan Diyanet'e İsmet Yılmaz tepkisi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, AKP'nin kamuoyu tarafından tepki çeken söylemlerine Diyanet'ten tepki gelmemesine bir anlam veremediğini söyledi.

Yeniçağ / İstanbul 

İYİ Parti Genel başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında Diyanet İşleri'ni eleştirdi.

AKP'li İsmet Yılmaz'ın "Hilmi Bilgin'e vereceğiniz destek, ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz (kurtuluş) olacak" sözlerini hatırlatan Özdağ, Diyanet'ten tepki gelmemesine bir anlam veremediğini söyledi.

"Beni hayal kırıklığına uğratan Diyanet İşleri'nde çalışan aynı zamanda İlahiyat Fakültelerinde çalışan birçok hoca. Hiçbirisinden bir tepki gelmedi, inanılır gibi değil" diyen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti.

"Ben bütün bu camianın kendisine güçlü bir soru sorması gerektiğini düşünüyorum. "Biz ne yapıyoruz diye?" Şunu rahatlıkla söylerim yüce dinimizin en fazla hırpalandığı dönem AKP iktidarı dönemidir. Diyanet bugün birleşmenin değil ayrışmanın aracı olarak kullanılıyor. Ateizm ve Deizm Anadolu topraklarında hiç bu kadar yaygın olmamıştı."

İmam hatip lislerinde Deizm tartışmaları yapıldığını söyleyen Ümit Özdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a da tepki gösterdi.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Türkiye'nin bir Diyanet işleri Başkanı olsaydı sormalıydı kendine "Acaba neyi yanlış yapıyoruz?" Yine iddia ediyorum, Cuma namazı cemaati hiç olmadığı kadar azalmıştır bu coğrafyada. Oran olarak. Eğer camileri bir siyasi partinin karargahı haline getirirseniz o zaman bu sonuç çok doğaldır. Siz camiye siyaseti sokarsanız, Allah'ın kullarını bir arada bulamazsınız. Bir kısım hocalar referandum öncesi ve sonrası aktif AKP propagandası iş bu noktaya gelmiştir. Ben İsmet Yılmaz'ın yaptığı şeyi siyasi ahlaksızlık olarak görüyorum. Türk milletini kandırma olarak görüyorum. Kendisini komik duruma düşürmüştür. karikatürlere konu olacaktır. Siyaseten bunun bedelini ödemeye başladı bile. Birçok AKP'li vatandaş da bu duruma tepkili. İsmet Yılmaz bir sonucu temsil ediyor."

İlgili Haberler