Ümit Özdağ’dan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne sert tepki

Ümit Özdağ’dan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne sert tepki
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, sosyal medyada yaptığı paylaşımına yanıt veren Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne tepki göstererek “Önce Türk milletinden gizlediğin 350 bin Suriyeli Kürdün hesabını ver” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında sosyal medya üzerinden bir tartışma daha yaşandı. Özdağ, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda, Afganistan’dan ithal edilmesi planlanan çobanlar ile ilgili “İnanılır gibi değil. Türkiye’de 500 bin Afgan zaten var. Şimdi Afganistan'dan 5 bin TL maaşla 150 bin çoban daha getireceklermiş. Türkiye’yi iç savaş toplumları cehennemine götürüyor bu iktidar” ifadelerini kullanmıştı.

ozdag-043.jpg

Bunun üzerine Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Özdağ’ın paylaşımını alıntılayarak, “Son üç yıl içerisinde toplam 93 bin 123 Afgan’ı ülkesine geri gönderdik. Verdiğiniz bilginin hiçbir gerçekliği yok! Biz yalanlamaktan bıktık, siz iftira atmaktan bıkmadınız” dedi.

ozdag2-003.jpg

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

“Bürokrasi terbiyesinden yoksun Genel Müdür, sen muhatabım değilsin! Önce Türk milletinden gizlediğin 350 bin Suriyeli Kürdün hesabını ver. Sen git bakanın gelsin diyeceğim; ama son cevabım ağır olmuş, kendisi cevap verememişti.”

ozdag3-001.jpg

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ÖZDAĞ’I HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Twitter hesabından paylaştığı videoda Suriyeli sorununa dikkat çekerek 2040 yılında söz konusu durumun ülkenin demografik yapısını tehdit edeceğini dile getirmişti.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından Özdağ'ın paylaşımına da yer verilerek atılan mesajda Özdağ hedef gösterilmiş, hakkında soruşturma başlatılacağı ifade edilmişti.

Göç İdaresi'nin söz konusu paylaşıma destek verilmesi için memurlara ve vatandaşlara 'destek' mesajı gönderdiği ortaya çıkmıştı.

"Acil ve Önemlidir" notu ile vatandaşlara gönderilen mesajda "Tüm arkadaşlarımız ve çalışanlarımız Genel Müdürlük Twitter hesabından yapılan paylaşıma yorumsuz olarak RT ve FAV yaparak destek versinler lütfen. İhmal etmeyelim, günün sonunda bu işler Göç camiasına fatura edilebilir. Acil ve önemlidir" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler