Ümit Özdağ'dan HDP ve AKP'ye vatandaşlık cevabı

Ümit Özdağ'dan HDP ve AKP'ye vatandaşlık cevabı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis kürsüsünden Suriyelilere vatandaşlığı savunan HDP’li vekillere “Çünkü bu bir büyük kürdistan projesidir” diyerek tepki gösterirken AKP’li vekilleri de uyardı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın açıklamaları Meclis Genel Kurulu’na damga vurdu.

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesini savunan HDP’lilere tepki gösteren Özdağ, "Suriye’nin kuzeyinde bir PKK’istan Amerikan desteğiyle kurulmaya çalışılıyor ve oradan etnik temizlik Türkiye’ye yönelik yapılıyor. Ondan dolayı Suriyelilerin geri dönmesini istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamından AKP’li sıralara da dönen İYİ Partili Özdağ, "Şimdi, siz daha iyi anlıyor musunuz kimler Suriye’de kalsın istiyorlar ve neden kalsın istiyorlar?" şeklinde konuştu.

Ümit Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

"Suriyeli sığınmacılara karşı çıkmayı hatip ırkçılık olarak nitelendirdi, HDP, PKK’nın bu konudaki tavrının çok açık olduğu ortada, Suriye’de yapılan stratejik göç mühendisliğiyle Suriye’nin kuzeyinde bir PKK’istan Amerikan desteğiyle kurulmaya çalışılıyor ve oradan etnik temizlik Türkiye’ye yönelik yapılıyor. Ondan dolayı Suriyelilerin geri dönmesini istemiyorlar. Çünkü birlikte siyaset yaptıkları ve terör eylemlerini destekledikleri örgüt, orada devletleşme süreci içerisinde. Şimdi, siz daha iyi anlıyor musunuz kimler Suriye’de kalsın istiyorlar ve neden kalsın istiyorlar? Çünkü bu bir büyük kürdistan projesidir. Sıra Türkiye’ye gelecek, ilk önce Irak’ta bir devlet yapılanması yapıldı, şimdi Suriye’nin kuzeyine bir yapı kuruyorlar. Bunu İran izleyecek ve sıra Türkiye’ye gelecek. Onun için “Suriyelilere burada vatandaşlık verin.” Diyorlar; amaç bu. Hâlbuki biz Suriyelilerin vatanlarına dönmelerini istiyoruz. PKK tarafından şiddet kullanılarak oradan Türkiye’ye yollanan insanların dedelerinin vatanlarına geri dönmelerini istiyoruz ve burada iki, üç nesilden beri de bulunmuyoruz biz, bin seneden beri burada bulunuyoruz, gelecek bin sene de de burada duracağız. İstediğiniz kadar emperyalizmle iş birliği yapın, Türk milleti bu coğrafyada yaşamaya devam edecek."