Ümit Özdağ'dan ittifak açıklaması

Ümit Özdağ'dan ittifak açıklaması
Katıldığı canlı yayından ittifak tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "Kimse İYİ Parti’yi şöyle düşünmemeli; Ya CHP’nin yanında gider ya da şunun yanına gider. Bu çok büyük bir haksızlık" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Halk TV'de katıldığı canlı yayında partisinin ittifak ilişkilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Özdağ, "Kimse İYİ Parti’yi şöyle düşünmemeli; Ya CHP’nin yanında gider ya da şunun yanına gider. Bu çok büyük bir haksızlık. İYİ Parti büyük bir mücadele ile kurulmuş, bedel ödemiş bir parti" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti tabanının yapısına ilişkin bilgiler veren Ümit Özdağ, tabanın HDP ile en ufak yakınlığa dahi karşı olduğunun altını çizdi.

Söz konusu açıklamalarını Twitter hesabından paylaşan İYİ Partili Özdağ, paylaşımına, "Partimiz seçmeninin kırmızı çizgileri var: 'Milli ve üniter devletten' taviz vermemiz mümkün değil. İYİ Parti seçmeni, 'HDP' ile en ufak yakınlığa karşı. Bu tabanın, AKP ile bir ittifakı desteklemesi mümkün değil, böyle bir taban CHP ile de aynı seçmeni temsil etmiyor" notunu düştü.

Özdağ'ın açıklamaları özetle şöyle:

"İYİ Parti’yi iyi tanımak lazım. MHP’nin seçmeninin önemli bir bölümü daha kentli, eğitim seviyesi yüksek Batı Anadolu, Ege Marmara, Akdeniz, kısmen Karadeniz bölgesindeki MHP seçmeni. Mesela İç Anadolu’dan aynı oranda gelmedi. MHP’nin bir ana gövdesi olarak geldi. Keza CHP’yi yeterince milliyetçi bir kısımda bu tabana eklendi. AKP’ye gitmeyi reddeden bir kısım eski DYP ve Anap seçmeni de İYİ Parti’nin tabanını oluşturdu.

Bu 5 milyonluk tabanın belirli özellikleri var. Eğitim seviyesi yüksek, politik fikri ve ideolojik duruşu çok net. Parlamenter demokrasi, hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı konularında taviz vermiyor. Milli ve üniter devletten asla taviz vermiyor. HDP il en ufak bir yakınlık içerisinde durmaya karşı. Böyle bir tabanın AKP ile bir ittifakı desteklemesi söz konusu değil. CHP’yi de temsil etmiyor. Geçmişte ittifak yapmak, belirli konularda benzer düşünceleri savunmak gelecekteki bir ittifakı etkileyeceği anlamına gelmiyor. Belki İYİ Parti tek başına girecek.

Bundan sonraki seçimin başkanlık mı, parlamenter mi yoksa yarı başkanlık mı olacak belli değil. Ama kimse İYİ Parti’yi şöyle düşünmemeli; Ya CHP’nin yanında gider ya da şunun yanına gider. Bu çok büyük bir haksızlık. İYİ Parti büyük bir mücadele ile kurulmuş, bedel ödemiş bir parti."