Ümit Özdağ'dan 'keşke kaybetseydik' diyen imama sert tepki

Ümit Özdağ'dan 'keşke kaybetseydik' diyen imama sert tepki
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bayram namazı vaazında Türk kurtuluş mücadelesi için "Keşke kaybetseydik" diyen imama çok sert tepki gösterdi.

Gaziantep'te bayram namazı vaazında Türk kurtuluş mücadelesinin dönüm noktaları olan tarihi Sakarya ve İnönü zaferleri için "Keşke o savaşı kaybetseydik, sonra kazanıp Osmanlı'yı yeniden kurardık" diyen imam Türkiye'nin gündemine oturdu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, skandal ifadelere imza atan imam hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Türk ordusunun Yunana yenilmesini isteyecek kadar aşağılık olan bu yaratığı Atina'ya yollayalım.Gaziantep'in havasını varlığı ile kirletmesin.Diyanet İşleri Başkanı böyle adamlardan dolayı özür dilemeli diyeceğim ama o da bu pisliklerin şahını ziyaret etmişti."

umit-004.png

GAZİANTEP VALİLİĞİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Gaziantep Valiliği de tepkiye yol açan olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır."

 

 

İlgili Haberler