Ümit Özdağ'dan kurultay çağrısı!

Ümit Özdağ'dan kurultay çağrısı!
MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, 19 Haziran'da yapılacak kurultayda salonda olacağını söyledi ve tüm üst kurul delegelerini kurultaya davet etti.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Ben MHP Milletvekili ve MYK üyesi olarak 19 Haziran'da salonda olacağım. MHP'nin bütün üst kurul delegelerini de salona davet ediyorum. Onlara oyuna gelmeyin, salona gelin ve büyük kurultaya katılın diyorum." dedi.

Oyuna gelmeyin, kurultaya gelin

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın 19 Haziran'da yapılacak kurultayın meşru olmadığına ilişkin açıklamasının da sorulduğu Özdağ, şunları kaydetti:

"Ben 19 Haziran'da salonda olacağım. MHP'nin bütün üst kurul delegelerini de salona davet ediyorum. Onlara oyuna gelmeyin, salona gelin ve büyük kurultaya katılın diyorum, demeye devam edeceğim. AKP hükümeti ve Erdoğan, Türkiye'yi bir erken genel seçime hazırlıyorlar. 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethi adı altında düzenlenen tören aslında erken genel seçim kampanyasının ilk adımıydı. Bunu açıklama konusunda karar alamamalarını sağlayan tek husus, MHP'nin kurultayının yapılması ihtimali. MHP kurultayının yapılmayacağını öğrendikleri an, erken genel seçim tarihini de açıklayacaklar. Bundan dolayı ülküdaşlarıma, üst kurul delegelerine AKP'nin bu oyununa gelmeyin, ülke ve parti ayaklarınızın altından kayıyor, gelin MHP'nin ve Türkiye'nin tarihine, kaderine sahip çıkın diyorum. Gelin, İmralı'da Öcalan ile yapılan ve Dolmabahçe'de açıklanan pazarlığın başkanlık rejimi ile birlikte hayata geçirilmesini engelleyin."

Özdağ, bir başka soru üzerine, genel başkan veya görevlendirdiği bir kişinin açılışını yapmaması durumunda kurultayın hükümsüz olacağı bilgisinin ise doğru olmadığını bildirdi.  

Delegelerin büyük çoğunluğunun salonda olacağına inandığını aktaran Özdağ, Genel Merkez'in istediği, tüzük değişikliği için gerekli olan sayının çok daha üstünde bir katılım sağlanacağını vurguladı.

Ümit Özdağ, "O zaman ne diyecekler, çok merak ediyorum. Bu kongreyi yapmamak için ellerinden geleni yaptılar, MHP'yi mahkeme mahkeme süründürdüler. Ama MHP'nin gerçek sahibi olan ülkücü irade kararlı davrandı. Artık bu kongre yapılacak. Yapılması gereken kongreden kaçmamak ve 19'unda orada olmaktır. Genel Merkez diyor ki '10 Temmuz'da yapacağız'. Ben 10 Temmuz'a da gideceğim. 19 Haziran'da Ankara'da bir araya gelecek üst kurul delegelerinin tamamı da ayın 10'unda orada olacak." diye konuştu.