Ümit Özdağ’dan Suriyeli nüfus uyarısı: “İç savaş…”

Ümit Özdağ’dan Suriyeli nüfus uyarısı: “İç savaş…”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, gün geçtikçe artan Suriyeli göçmen nüfus için uyarıda bulunurken, “Suriyelilerin ülkemize gelmesine neden olan güçler iç savaş arayışında” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, kontrol edilemeyen Suriyeli nüfusun Türkiye için tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Hükümetin vatandaşlık vermek istediği Suriyeli nüfusun 2040 yılında 10 milyonu aşacağını ve bunun Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini tehdit ettiğini söyleyen Özdağ, “Yarın bu Suriyelilerin ülkemize gelmesini sağlayan güçler, Irak ve Suriye gibi Türkiye’de de bir iç savaş çıkarma arayışındalar” şeklinde konuştu.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri sayıları 6 milyona dayanan Suriyeliler. Hükümetin verdiği rakamlara göre 40 milyar dolar harcandı bu işe. Biz bu paraları ödemeseydik bütçemiz açık vermeyecekti. 40 milyar dolar daha az borcumuz olacaktı. Bu paranın faize bu kadar para vermeyecektik. Bunlara vatandaşlık verildiği takdirde 2040 yılında 10 milyona yakın Suriyeli Arap nüfusu olacak."

"Bunların hepsi Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Hatay Adana Mersin ve Konya’ya kadar uzanan bir blok alan yerleşmiş durumda. Çevre iller ve İstanbul Ankara’da da yayılmış durumdalar."

"Bu Türkiye’yi çok büyük bir istikrarsızlığa sürükler. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle bir nüfusla Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini bir arada tutmak mümkün değil. Irak’ta, Suriye’de bir iç savaş çıkardılar. Türkiye’de ne yaptılarsa bir iç savaş başlatamadılar. Yarın bu Suriyelilerin ülkemize gelmesini sağlayan güçler, Irak ve Suriye gibi Türkiye’de de bir iç savaş çıkarma arayışındalar."

İlgili Haberler