Ümit Özdağ’ın programına AKP’li belediye engeli

Ümit Özdağ’ın programına AKP’li belediye engeli
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın, Kahramanmaraş’ta katılacağı bir program için kiralanan salonun AKP’li belediye tarafından iptal edilmesi tepkilere neden oldu. İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, “Neden Korkuyorsunuz, bu vatanın gerçek beka sorununun sığınmacılar ve Suriye Politikası olduğunun anlatılmasından mı?” diye sordu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın Kahramanmaraş’taki programı AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı hayrettin Güngör tarafından iptal edildi.

Programa iki gün kala verilen iptal kararına ilişkin hiçbir gerekçe gösterilmezken, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin amacının; İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın “Hükümetin yanlış geçici sığınmacılar ve Suriye politikası” hakkında halkımızı bilgilendirmesinin önüne geçmeye çalışmak olduğu bellidir" ifadelerini kullandı.

marasozgurhaber.com'da yer alan hebere göre, "Neden Korkuyorsunuz?" diye soran Çabukel, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin kanıyla kazanılmış bu vatanın gerçek beka sorunu haline gelmiş Yanlış Geçici Sığınmacılar ve Suriye Politikası olduğunun anlatılmasından mı?

Tüm Türkiye’yi ilgilendiren özellikle de Suriye sınırına yakın veya Suriye ile sınırı olan; Diyarbakır, Urfa, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adana, Mersin İllerimizi ilgilendiren “Hükümetin Yanlış Geçici Sığınmacılar ve Suriye Politikası” konulu konferansı, biz İYİ Parti Kahramanmaraş Teşkilatı olarak düzenlemeye kararlıyız.

Tüm halkımızı 22/02/2020 Cumartesi günü Saat 18:00 de Duygu Düğün Salonunda Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Türkiye’nin Gerçek Beka Sorununu anlatacağı konferansa davet ediyoruz."

"NE KADAR ENGELLEMEYE ÇALIŞSANIZ DAHİ…"

Konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ümit Özdağ ise “Kahramanmaraş'ın AKP'li belediyesi konferans vereceğim salonun sözleşmesini son anda iptal etmiş. Ne kadar engellemeye çalışsanız dahi konferans verilecek, Suriyeliler yurtlarına dönecek” ifadelerini kullandı.