Ümit Özdağ'ın yeni kitabı çıktı

Ümit Özdağ'ın yeni kitabı çıktı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yeniçağ yazarı Ümit Özdağ’ın yeni kitabı “Kaçınılmaz Çöküş” çıktı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın yeni kitabı, "Kaçınılmaz Çöküş" ile sevenlerinin karşısına çıktı.

Aynı zamanda Yeniçağ yazarı olan Ümit Özdağ, kitabında, AKP rejiminin devlete nasıl yerleştiğini, seçmende AKP seçimleri kaybederse iç savaş çıkar algısının nasıl yaratıldığını dört ana başlıkta irdeliyor.

kacinilmaz-cokus.jpg

 

KİTAP TANITIMINDAN

Her şey bundan 17 yıl önce başladı. AKP iktidara geldi ve eski Türkiyeyi silerek yenisini yaratmayı vaat etti. Yıllar içinde adım adım, planlı bir şekilde tüm kurumlarıyla devlet çöküşe geçecek, Türkiye adeta tek adamın hâkimiyetine girecek, gizli ajandayı hayata geçirmek için her yol mubah sayılacaktı... Böyle de oldu... 2016'daki kirli referandumla, anayasal olarak da rejimin adı kondu.

24 Haziran 2018'de ortaya çıkan tabloyla demokrasi tamamen rafa kalktı. KAÇINILMAZ ÇÖKÜŞ, aşama aşama AKP rejiminin devlete nasıl yerleştiğini, seçmende AKP seçimleri kaybederse içsavaş çıkar! algısının nasıl yaratıldığını, Devlet Krizi, Milli Birlik Krizi, Ekonomik Çöküş ve Suriyeliler Krizi olmak üzere dört ana başlıkta irdeliyor, krizden çıkışın yol haritasını çiziyor. Bu kitabı okuduktan sonra hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacak ve ait olduğunuz vatanı kaybetmemek için ona sıkı sıkı sarılacaksınız.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR

03.03.1961'de Tokyo/Japonya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Yükseköğrenimini Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi'nde siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamladı ve yükseklisans çalışmasını Türkiye'de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırladı.

1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

1990 senesinde siyaset bilimi doktoru oldu. Dr. Özdağ, 1993 yılında "siyasal teori doçenti" unvanını aldı.

Doç.Dr. Ümit Özdağ, 1994 yılında "Avrasya Dosyası" adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmaya başladı ve editörlüğünü yaptı. 1980'lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularında araştırmalar yapan Özdağ, 1990'lı yıllar boyunca Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerimizden göç alan illerde sosyo-politik içerikli saha araştırmaları yaptı.

1996 senesinde Kuzey Irak'ta ekonomik merkezli araştırmalar gerçekleştirdi. 1997-1998 senelerinde ABD'de Baltimore/Towson Üniversitesi'nde küreselleşme, Avrasya'da etnik sorunlar konularında araştırmalar yaptı ve aynı konularda ders verdi. Ümit Özdağ 1999 senesinde dünyanın en büyük stratejik araştırma merkezlerinden birisi olan Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni (ASAM) kurdu ve başkanlığını üstlendi.

2000 yılında ASAM'a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü'nü kurdu. 2003'te ASAM Başkanlığından ayrıldı.

Prof.Dr. Ümit Özdağ Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevinden istifa etti. Halen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanlığını yürütmektedir. Güvenlik bilimleri, ordu-siyaset ilişkileri, terörizm, etnik sorunlar, Avrupa Birliği, Avrasya ve Ortadoğu konula-rında çalışan Prof.Dr. Ümit Özdağ'ın yayımlanmış on kitabı, dört çeviri kitabı vardır.