Ümitcan Uygun hakkında yeni iddianame

Ümitcan Uygun hakkında yeni iddianame
Ankara'da evinde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır adıyla tanınan 21 yaşındaki Sema esen ve babası Mehmet Esen hakkındaki açıklamaları sebebiyle Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun hakkında 'kişinin hatırasına hakaret' suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede baba ile oğlu hakkında 7 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

DHA - Aleyna Çakır ismiyle tanınan 21 yaşındaki Sema Esen, 3 Haziran 2020 günü Ankara Keçiören''deki evinde boynunda iple ölü olarak bulundu. Ölümün baş şüphelisi Ümitcan Uygun''un, daha önce Sema Esen''darp ettiği anlara ait görüntüler ise ölümünden kısa süre sonra sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun gözaltına alıp sonrasında serbest bırakıldı. Sema Esen''in babası Mehmet Esen ve ailesi, katıldıkları televizyon programında kızlarının ölümünden Ümitcan Uygun''un sorumlu olduğunu öne sürdü. Öte yandan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi''nde yapılan DNA incelemesi sonucunda Sema Esen''de tespit edilen sperm ve dokuların Ümitcan Uygun''a ait olduğu tespit edildi.

ÜMİCAN UYGUN VE BABASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Esen''in şüpheli ölümüne yönelik yürütülen soruşturma devam ederken, uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Ümitcan Uygun, kızının ölümüyle ilgili kendisini suçlayan baba Mehmet Esen''e yönelik suçlamalarda bulundu. Ümitcan Uygun ve babası, Mehmet Esen''in, kızına cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Bunun üzerine Mehmet Esen''in avukatı, baba ve oğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

KİŞİNİN HATIRASINA HAKARETTEN 4,5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Savcılığın soruşturması sonucunda şüpheli ölümün baş şüphelisi Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun hakkında, ''kişinin hatırasına hakaret'' ve ''sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret'' suçlarından iddianame hazırlandı. 

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi''ne gönderilen iddianamede, Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun''un kişinin hatırasına alenen hakaret suçlarını işlediği konusunda kamu davası açılabilmesi için yeterli şüphe oluştuğu ifade edildi. 

Şüphelilerin üzerine atılı suçun uzlaşmaya tabi suçlardan olduğundan, dosya arasında bulunan uzlaştırmacı raporuna göre, taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı, buna göre şüpheliler hakkında üzerine atılı suçtan kamu davası açılmasının gerekli olduğu belirtildi. Ümitcan Uygun ve babası hakkında 7 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.
 

İlgili Haberler