Ümraniye Davası’nın sanık sıfatlı dostlarıma sabır, saygı ve sevgi

Sayın okurlarım, iki aydır ara verilen  “Ümraniye Davası”nın 17 Mayıs Pazartesi günkü ve 21 Mayıs Cuma günkü duruşmalarını izleyerek, imkanlarım içinde sizlere sanık dostlarımızla ilgili bilgilerimi sunmayı
arzu ettim.
Üç yıla yakın dönemden beri, uzun aralıklarla devam eden “Ümraniye
Davası”, geçen yıl “Danıştay Üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik
saldırılarla ilişkin”  dava dosyalarının birleştirilmesi ile genişleyerek devam
etmektedir.
17 Mayıs Pazartesi günü, “Halkı isyana teşvikten”  tutuksuz yargılanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Genel Başkanı Taner Ünal, günboyu süren güzel ve anlamlı savunmasını yaptı. Gençlerin, her türlü sosyal olaylardaki uygulamalarının vatan ve milletimizin hayrına olduğunu örneklerini göstererek izah etti. “Vatansever Kuvvetler Güç Birliği” adlı kuruluşun bütün faaliyetlerinin, gençliğimizi rahatlandırmak ve yanlışlıkları önlemek amacı ile uygulamaya sokulduğunu ifade etti.
21 Mayıs Cuma günkü duruşma, bütün tutuklu ve tutuksuz sanıklara ve avukatlarına konuşma fırsatı verdiği için, geç saatlere kadar devam etti ve saat 23.30’da sona erdi. Duruşmalar bittikten sonra, sanık sıfatlı dostlarımızı emniyet araçları ile yatakhanelerine giderken uğurlamayı, ben de bu hafta Veli Küçük Paşa’nın eşi Nejla hanımdan öğrendim ve Kemal Kerinçsiz’in eşi Avukat Gönül hanımın ablası komşumuz ile Bahçeşehir’deki evime kadar rahatca ulaştım.
O günkü duruşmada, tanışım en az on sanık vardı; Her türlü kültürel faaliyetlerimizde yardımımıza koşan Veli Küçük Paşamızla karşıt kuruluşların ve şahısların mahkemelerimizdeki duruşmalarında karşılarında buldukları Avukat Kemal Kerinçsiz kardeşimizle, yıllardır her türlü milli faaliyetlerde beraberliğini yaşadığımız Türk Ortodoks Patrikhanesi’nin basın sözcüsü Sevgi Erenerol ile, Kuvayı Milliye Derneği kurucusu Emekli Albay Fikri Karadağ kardeşimiz çeşitli milliyetçi kültür kuruluşlarındaki beraberliğimizle mutlu olduğumuz emekli subaylardan Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş ve M. Zekariya Öztürk kardeşimizle tutuksuz sanıklardan Vedat Yenerer ve Selim Akkurtla beraber olduk.
Sayın okurlarım, son duruşmada bütün sanık dostlarımızın ve avukatlarımızın savunmalarını sizlere sunma imkanım olmadı. Yalnız, tutuksuz sanıklardan  Selim Akkurt kardeşimizin savunmasından bir bölümü örnek olarak sunarak arzumu yerine getiriyorum:
“Ben Cumhuriyetimizin kuruluş temellerinin atıldığı Erzurum’un Oltu İlçesinde doğdum. Milliyetçi lider Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerine basarak büyüdüm. Bugün bizi yönetenler ecdadımıza asla yakışmıyor. Ben ne sizin yargılama yaptığınız mahkemede ne de yargılandığım diğer mahkemelerde “adalet” diye bir şeye rastlamasam da, devletimin kutlu varlığına güvenim hiç azalmadan devam edecektir. Esaretin ve köleliğin Türk Milleti’nden uzak olmasını diliyor, bir Türk genci olarak 19 Mayıs Gençlik Bayramımızı kutluyor, mahkememizi saygı ile selamlıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene”
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları