'Umut Çocukları' sokakta yaşayan aileyi kurtardı

'Umut Çocukları' sokakta yaşayan aileyi kurtardı
'Umut Çocukları' sokakta yaşayan aileyi kurtardı

Malatya’dan İstanbul’a giden ve sokakta yaşayan anne ve 3 çocuğunun elinden dernek yöneticileri tuttu.

Yeni bir hayat kurma hayaliyle Malatya’dan İstanbul’a giden ve sokakta yaşayan anne ve 3 çocuğunun elinden dernek yöneticileri tuttu. Aile için Malatya’da bir ev kiralandı
Kırlangıç ailesi, Umut Çocukları Derneği Başkanı  Yusuf Kulca (beyaz tişortlü), Bizim Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Hamamcı (sol 3) ve Sokak Kedisi Dergisi Editörü Ferhat Şahin (sol 1) tarafından Melekbaba Mahallesi’ndeki yeni evlerine yerleştirildi.

İstanbul’da sokakta yaşayan dağılmış bir aile, sokak çocuklarına yönelik çalışmalar yapan ve yönetiminde sokaktan kurtulan çocukların bulunduğu iki derneğin girişimleriyle, memleketi Malatya’ya getirilerek kiralanan eve yerleştirildi.  Malatyalı Hacer Kırlangıç ve çocuklarının sefalet ve yoklukla geçen hayatı “Umut Çocukları Derneği” sayesinde kurtarıldı.

Bir oğlu cezaevinde
50 yaşındaki Hacer Kırlangıç, yaklaşık 25 yıl önce eşi ve küçük kızıyla birlikte iş bulup çalışabilmek ve daha iyi bir hayat hayaliyle İstanbul’a geldi. Burada 2 erkek çocuğu daha olan Kırlangıç, bir süre sonra eşinden boşanınca zaten iyi olmayan maddi durumları daha da kötüleşti. Üç çocukla doğru düzgün bir işte çalışamayan Hacer Kırlangıç, bu nedenle kızı Seda’yı hiç okula gönderemedi. Büyüyen kızını evlendiren Kırlangıç, yaşama telaşı içindeyken, bir oğlu sokakta yaşamaya başladı.

Memleketine döndü
Bu sırada eşinden boşanan kızı Seda’da kendi çocuğuyla eve geri dönünce ailenin içinde bulunduğu yoksulluk iyice büyüdü. Komşuların ve belediyenin verdiği yardımlarla hayata tutunmaya çalışan ailenin bir oğlu da işlediği eski suçlar nedeniyle cezaevine konuldu. Umut Çocukları Derneği’nin “Yerinde ve Zamanında Çözüm” projesi Kırlangıç ailesinin de kurtuluşu oldu. Hacer Kırlangıç, kızı, bir oğlu ve torunuyla Malatya’ya getirildi. Projeyi destekleyen Malatya’daki Bizim Çocuklar Derneği de aileye kentte bir ev tutarak yerleştirdi.