Ünal Aysal sesleri

Ünal Aysal sesleri
Galatasaray'da 19 Mart'ta yapılacak mali genel kurul öncesi dengeleri değiştirecek bir iddia ortaya atıldı.

Mali genel kuruldan seçim kararı çıkması halinde Dursun Özbek'in karşısında Ünal Aysal'ın aday olarak çıkacağını ileri sürdü. Özbek'in, mali genel kurulda eleştirilerin yoğun olması halinde Nisan ayında olağanüstü seçim kararı olmak zorunda kalacağını ifade eden Ulueren, "Dursun Özbek kadrosunu yenileme anlamında bir olağanüstü genel kurula gidecek. Şunu da öğrendim ki Ünal Aysal yeniden Galatasaray Başkan adaylığına aday olacak" dedi. Taraftarların Aysal'ın dönüşünü istediğini de kaydeden Ulueren sözlerini şöyle sürdürdü: "Kulübü borçlandırmasına karşın Aysal halen taraftarların sevgilisi durumunda. Genel Kurul da Dursun Özbek'ten ziyade Ünal Aysal'ı tercih eder. Diğer adaylar karşısında da Ünal Aysal ağır basar." Ayrıca, "Kendisini genç delikanlı gibi hissettiğini söyleyen Aysal "Bu defa gelirsem 200 milyon'la geleceğim" diyor. Bu 200 milyon 'euro mu lira mı' bilmiyoruz" ifadesini de kullandı.

Aysal ile Lucescu Milano'da buluştu

Ünal Aysal yeniden başkan adaylığı için gündeme gelirken, sürpriz iddialar da ardı ardına gelmeye başladı.Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile Mircea Lucescu'yu buluşturan Türk işadamının, bu kez de Aysal ile Rumen teknik adam arasında aracılık yaptığı bildirildi. Aysal'ın Milano'da yapılan görüşmede, Mircea Lucescu'ya, "Başkan olursam seninle çalışmak isterim.Türkiye'de sana çok büyük saygı duyuluyor" dediği, tecrübeli teknik adamın ise "Benim şartlarımda olursa, Türkiye'ye dönmeyi çok isterim" karşılığı verdiği gelen bilgiler arasında...

Etiğe uymaz

Geri dönecek iddialarının ardından gözler Ünal Aysal'a çevrilirken Aysal, Radyospor'da Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada, "Bu konuda hiç kimseye, hiçbir beyanatım olmadı. Genel kurul tarafından seçilmiş, mevcut bir yönetim varken bu konuları konuşmanın Galatasaray etiklerine uymaz" diye konuştu. Ancak "Mevcut bir yönetim var" ifadesi; 'Seçim kararı alınması halinde aday olacak' şeklinde değerlendirildi.

Çilekçi Başkan

Yaptığı 'çilek' transferleriyle Galatasaray taraftarların sevgilisi haline gelen Ünal Aysal, 14 Mayıs 2011 ve 25 Ekim 2014 tarihleri arasında başkanlık yapmış ve olağanüstü divan toplantısı kararı alınmasına tepki olarak görevinden ayrılmıştı.