Ünal Karaman'a kulak verip, örnek alarak!

Aslında, yukarıya astığım başlığı tam tamına şöyle yazmak gerekiyor:

"Trabzonspor'da her iş tepeden tırnağa kadar birbiriyle ilişkilendirilerek, hesap yapılmalı, karar verilmeli. Tıpkı Ünal Karaman'ın yaptığı gibi."

***

Peki, Ünal Karaman ne yaptı?

Trabzonspor'da asıl işi anlamında teknik direktör olarak görev üstlenmiş olmasına rağmen Ünal Karaman,  hemen hemen her konuda en ince ayrıntısına kadar Trabzonspor'u düşünerek, şartları hesap ederek söylemlerde ve tercihlerde bulunuyor.

Yani bir dönem önceki başkan Muharrem Usta, teknik direktör Ersun Yanal ikilisinin, Trabzonspor'un içinde bulunduğu maddi krize rağmen, böyle bir şey yokmuşcasına hareket ederek milyonları çarçur edenlerin aksine, söz konusu para oldu mu kılı kırk yarıyor.

Son olarak Slovenya kampında meslektaşlarımızla yaptığı sohbette, savunmanın ortası gibi çok ihtiyaç duyulan mevkilere oyuncu alınması bile söz konusu olduğunda, "Kulübün bütçesi belli, çok açılmamamız lazım" demesi, Ünal Karaman'ın, Trabzonspor'da tepeden tırnağa herkesin nasıl hareket etmesi, hedeflerle ilgili hangi hesapları yapması gerektiğinin tarifidir.

***

O ki hesap kitaptan dem vurduk. Biraz da son zamanlarda kulaktan kulağa yayılmaktan çıkıp, medyada yer bulmaya başlayan bazı yöneticilerin küçük hesaplarından söz etmek lazım.

Ahmet Ağaoğlu başkanlığında "Hep Birlikte Yönetim" anlayışı ile sadece yönetim kurulu üyeleri ile değil, tüm Trabzonspor camiası ile birlikte hareket edilerek sergilenmesi gereken tarzın yerine küçük hesaplar ve kişisel tercihlerin almasının bırakın hiç kimseye yarar getirmemesini, Trabzonspor'a çok ama çok büyük zarar verir. Hele hele önümüzdeki Aralık'da yapılacak olan zamanında bir seçim gerçeği ortada iken!

***

Onun için, bir zamanlar büyük hedeflerin takımı olan, ancak neredeyse 35 yıldır bu hedefin büyüğünü elde edemeyen Trabzonspor'da, derlenme toparlanma dönemi olarak kabul edilen bugünlerde, aylarda, dahası yıllarda küçük hesaplar mutlaka kenara konulmakla kalmamalı, defterden tamamen silinmelidir.

Başladığımız yere dönecek olursak, Trabzonspor'da en baştan en sondakine kadar seçilerek veya atanarak görev üstlenenler ile bu takıma gönül verenlerin tek ama tek bir hesabı olmalıdır. O da, önce Trabzonspor'u içine düştüğü bu badireden kurtarmak. Sonra da mazisinden hatırladığımız başarıların benzerini elde etmesi için daha fazla çaba göstermek. İşte bunun için, Ünal Karaman'ın söylem ve eylemlerinin örnek alınmasını tavsiye ediyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları