Üniversite tercihi yapacaklar dikkat: Üniversitelerin 2020 taban puanları açıklandı

Üniversite tercihi yapacaklar dikkat: Üniversitelerin 2020 taban puanları açıklandı
Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek sürçte tercih aşamasına gelindi. Üniversite hayaliyle sınava giren öğrenciler için tercih dönemi yaklaşırken üniversitelerin taban puanları da açıklandı. Üniversitelerin tavan ve taban puanları bu haberde.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üniversitelerin tavan ve bana puanlarını açıkladı.

2.4 milyon adayın katıldığı sınav sonrası tercihlerin başlamasına kısa bir süre kaldı.

YKS tercihlerinin 6-14 Ağustos tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Adayların tercih edecekleri üniversite ve bölümlerin taban puanlarını da açıklandı.

Öğrenciler tercihlerini okul kontenjanları, başarı sıralamaları ve sınavdan aldıkları puanlara göre gerçekleştirecek. Adaylar tercih işlemlerini 6 Ağustos’tan itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapabilecek.  Adaylar 2 yıllık ve 4 yıllık üniversitelerden toplam 24 tercih yapabilecek.

Pandemi sebebiyle YÖK yaptığı yazılı açıklamada TYT’de baraj puanın 150, AYT ve YDT sınavlarının baraj puanlarını 170’e çekildiğini açıkladı. 

 TYT’de 150 ve üzeri puan alan öğrenciler, TYT puanı ile öğrenci alan üniversiteleri tercih edebilecek. TYT sınavından en az 150 puan alan öğrenciler meslek yüksekokulu ve ön lisans programlarını tercih edebilecek. AYT ve YDT sınav puanlarıyla üniversite tercihi yapacak adayların sınavlardan en az 170 puan alması gerekecek.

2020 4 yıllık üniversitelerin tavan ve taban puanları için tıklayınız...

2020 2 yıllık üniversitelerin tavan ve taban puanları için tıklayınız...