Hayatını kaybeden Profesör Teoman Duralı'nın arkasından iğrenç laf eden Ebubekir Sofuoğlu'na Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er'den zehir gibi yanıt

Hayatını kaybeden Profesör Teoman Duralı'nın arkasından iğrenç laf eden Ebubekir Sofuoğlu'na Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er'den zehir gibi yanıt
“Üniversiteler fuhuş evi” sözleri ile hatıralanan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, şimdi hayatını kaybeden Prof. Dr. Teoman Duralı hakkında yaptığı paylaşım ile gündeme geldi.

“Üniversiteler fuhuş evi” sözleri ile gündeme gelen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, bu kez önceki gün hayatını kaybeden felsefe profesörü ve biyolog Prof. Dr. Teoman Duralı’yı hedef aldı.

“EVRİMİ SAVUNUYOR”

Sofuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ölmüş bir insanın arkasından kötü konuşacak değiliz ama yalancı şahitlik yapacak da değiliz. Musalladaki Duralı''yı evrimci bilirdik. Ezik Muhafazakar camia o kadar zavallı ki. Rabbimin, yaratma sıfatına rağmen Evrim iftirasına inanan Duralı''yı kendi aydını zannedebiliyor” ifadelerini kullandı.

Bununla da yetinmeyen Sofuoğlu paylaşımının devamında, “Allahu Teala, Adem AS''ı bizzat çamurdan şekillendirerek yarattığını söylüyor. Evrim ise Allahı yalanlayarak (haşa), insanın Maymundan evrildiğini söylüyor. Bu şahıs da Allaha, evrim saçmalığı tarafından yapılan İnsanı yaratmadığı ifitasını onaylıyor” diye yazdı.

“YENİ BİR ZULAL ATALAY LAÇİN VAKASI OLMASIN BU”

Sofuoğlu’nun sosyal medyada oldukça tepki çeken sözlerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni gazeteci Cengiz Er’den yanıt geldi.

Sahte belgelerle profesörlük kadrosuna atandığı ortaya çıkınca tutuklanan ve üniversite diploması, master ve doktora belgelerinin de sahte olduğu anlaşılan Zulal Atalay Laçin’i hatırlatan Cengiz Er, Sofuoğlu için şunları yazdı:

“Daha önce ''Bu adamı kim nasıl profesör yaptı?'' diye sorduğumu hatırlıyorum. Bu hurafeci ve de edep yoksunu arkadaşın okuma-yazmasında da sıkıntı var sanki. Yeni bir Zulal Atalay Laçin vakası olmasın bu...”

İlgili Haberler