Üniversiteli Sabriye’nin göz nuru emeğini çöpe atmayın...

O yalnız değil.. Kendisinin durumunda arkadaşları da var.. Genç insanların onca çaba ile başardıkları hakları sudan sebeplerle yok sayılıyormuş..
Bunlar üniversitelerde, ailelerinin bin bir güçlükle okuttukları gençlerimiz..
Sabriye Geçim, Ondokuzmayıs Üniversitesi Almanca öğretmenliği, 1.sınıf öğrencisi..
Ben size en iyisi Sabriye’nin satırlarını aktarayım da mesele anlaşılsın..
“Bu yıl ERASMUS sınavına başvurdum ve yapılan dil sınavından 71 aldım. Ama biz 1.sınıf olduğumuz için başvuru formumuzdaki transkript ortalamamız 0’dı. İlk dönem ortalamalarının puanlamaya dahil edileceğini biliyorduk. Ancak bu bize hiçbir şekilde söylenmemişti. Uluslararası İlişkiler Birimi sorumluları bize bununla ilgili e-mail attıklarını söylediler. Ama bize mail gelmedi. İşin ilginç tarafı koordinatörümüzün bile haberi yoktu. Ona da e-mail attıklarını söylediler ama bize hiçbir şekilde ulaşmadı. Bu nedenle bizim transkript ortalamamız 0 olarak alındı ve saf dışı edildik, mağdur olduk. Bizden transkript istenmesi yasal değil. Çünkü öğrenci üzerinde değişiklik yapabilir. Ayrıca hepimiz internete girmek zorunda değiliz ya da herkes internete sahip olmayabilir. Sadece e-mail yoluyla haber vermek de doğru değil. Biz Uluslararası İlişkiler Birimimizle görüştük ve ilgilenmediler. Biz e-mailimizi attık gelip gelmemesi internetin sorunu deyip kestirip attılar. Biz mağduruz ve kimse hakkımızı koruma taraftarı değil. Biz listeler açıklandığında adımızı görmeyince şoke olduk ve derhal bir çözüm aramaya başladık. Listelerin yeniden oluşturulmasını talep ettik, yaptıkları yanlışı düzeltmelerini rica ettik ama işlerini iyi yapmadıklarından ve esnek olduklarından dolayı düzeltme yoluna gitmediler. Bize sizin gibi çok öğrenci var ama sadece siz diretiyorsunuz, daha 1. sınıfsınız tekrar sınava girersiniz dediler. Ama bizim psikolojimizi düşünen, acaba seneye o sınava girebilecek imkanımız olacak mı, sağlığımız el verecek mi? Bunların hiçbirini düşünen yok... Hakkımızın arkasındayız ve destek bekliyoruz sizlerden. Lütfen en kısa zamanda bize ulaşmaya çalışın, yardım edin. Mağduriyetimizin giderilmesine yardımcı olun. Bu fırsat bizim için, geleceğimiz için çok önemli. Daha önceden de bu birim bazı usulsüzlükler yapmış ama kimse ilgilenmemiş. Bu nedenle rahatlar ve işlerini sağlam yapmıyorlar. Bir umut bekliyoruz sizden ne olur bize cevap verin, bu haksızlığın önüne geçilmesine yardımcı olun. Biz bağlı oldukları ulusal ajansa mail attık ama ne yapıp edip kendilerini aklamışlar ancak hukuk bizim haklı olduğumuzu söylüyor...”
Sabriye Geçim’in, hakkını aramak için gösterdiği çabalar içerisinde  “karşı tarafa”  gönderdiği yazılar da var.. Onlara şöyle diyor:
 “Biz başvuru yaparken ikinci bir transkriptin istenebileceği bize söylenmedi ve sadece e-mail ile böyle bir haber verilemeyeceği avukatlarınız tarafından onaylandı. Okulumuzun sitesinde Erasmus Akademik Takviminde bildirilerin sadece e-mail yoluyla değil, aynı zamanda okul panolarında kantinde ve en önemlisi koordinatörümüz aracılığıyla bize bildirileceği yazıyor. Bizim durumumuzda olan 50 öğrenci var. Eğer titiz bir çalışma yapılmış olsaydı bu listeleri oluşturan görevliler dil sınavını kazanıp transkriptin 0 olduğunu gördüklerinde öğrenci işlerinden alabilirlerdi ki yasal olan bu ve öğrenci işleri zaten onların emrinde.”
Sorumluların hassasiyet gösterip bu genç insanların hak kaybını engellemelerini dileriz.

Yazarın Diğer Yazıları