Ünlü Amerikan gazetesi Washington Post 'korona böyle bulaşmıyor' diyerek açıkladı. Uzmanlar bu habere kilitlendi

Ünlü Amerikan gazetesi Washington Post 'korona böyle bulaşmıyor' diyerek açıkladı. Uzmanlar bu habere kilitlendi
Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez, sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Sönmez, Amerikan gazetesi Washington Post’ta yer alan bir haberi alıntılayarak, koronanın bulaşma yöntemine dikkat çekti.

Korona virüs salgını tüm dünyada hızla etkisini sürdürürken, şu ana kadar dünya genelinde 1 milyon 610 bin kişi hayatını kaybetti. Dünya genelinde toplam hasta sayısı 72 milyon olurken, ülkemizde de hasta ve vefat sayıları yüksek seyretmeye devam ediyor.

Türkiye’de şu ana kadar korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 15 bin 977 oldu. Toplam hasta sayısı 1 milyon 780 olurken, sağlığına kavuşan vatandaş sayısı da 458 bine ulaştı.

YENİ BİLGİLER ORTAYA ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR 

Korona virüs dünya genelinde yayılmaya devam ederken, bir yandan devam eden aşı çalışmaları da insanlığı umutlandırıyor. Ancak hastalığın bulaşma şekli ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Güner Sönmez, sosyal medya hesabından korona virüsün bulaşma şekli ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Amerika’da yayınlanan Washington Post Gazetesi’ne ait haberi alıntılayan Sönmez, haberdeki detayı takipçileri ile paylaştı. Güner’in paylaşımı şu şekilde:

“Korona virüsün yüzeylerden bulaştığına dair elimizde belgelenmiş bir vaka bile yok”

guner-sonmez-005.jpg