Ünlü banka 250 şubesini kapatıyor 'Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı'

Ünlü banka 250 şubesini kapatıyor 'Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı'
Milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren bir gelişme yaşandı. O banka yüzlerce şubesini kapatma kararı aldı. Duyan kulaklarına inanamadı.

Yüksek enflasyon ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle iflas haberleri gündemden düşmezken bu sefer bir banka küçülmeye gitmeye karar verdi. Yaklaşık 500 küsür banka şubesi olan dev bankanın almış olduğu bu kararla milyonlarca müşteri şoke oldu.

Son zamanlarda neredeyse her gün iflas haberlerinin geldiği Almanya’da bu sefer adıyla nam salmış bir bankayla ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı.

613bc46d12e11c3cab838e162a0fac77-postbank-privatkredit.png

MİLYONLARCA TÜRK’Ü YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Almanya'da birçok kırtasiye dükkanı ve küçük süpermarket, postaneye ek olarak Postbank şubelerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu şubelerde müşteriler, para çekmenin yanı sıra havale yapma veya nakit para yatırma gibi işlemleri de gerçekleştirebilmektedirler. Ancak, ana şirket Deutsche Bank, 2025 yılından itibaren bu hizmeti ülke çapında sonlandırma kararı aldı. Alınan bu kararla yaklaşık 1800 ortak mağaza etkilenecek.

Deutsche Post'un finans kuruluşu Postbank, mevcut 550 şubesinden yaklaşık 250'sini 2026 yılına kadar kapatmayı planlamaktadır. Bundan sonra, Postbank müşterileri çevrimiçi mağazalara yönelmek ya da süpermarket kasalarında nakit para çekmek zorunda kalacaklar. Bu durumun sebebi olarak, bu yerlerde yedek ATM'lerin bulunmaması gösterilmektedir.

baka.jpg

RÖPORTAJ SIRASINDA AÇIKLANDI

Deutsche Bank'ın Perakende Satıştan Sorumlu Başkanı Claudio de Sanctis, şube azaltımlarını ilk olarak Financial Times'a verdiği bir röportajda duyurdu.

Handelsblatt'a konuşan bir sözcü, "Bir süredir müşterilerin bankacılık işlemlerini giderek daha fazla internet üzerinden gerçekleştirdiğini ve nakitsiz ödeme oranının arttığını gözlemliyoruz" dedi. Sözcü sözlerine şunları da ekledi:

"Bunun ışığında, 2025 yılı sonuna kadar Deutsche Post'un ortak şubelerinde bu bankacılık hizmetlerini sunmayı kademeli olarak durdurmaya karar verdik."

58c133d2-0001-0004-0000-000000114110-w1280-r1-77-fpx33-17-fpy50.jpg

Postbank ortak şubelerinin kapatılması öncelikle kırsal kesimlerdeki yaşlıları etkileyecek. Postbank buradaki müşterilere çok yakındı, böylece aylık veya haftalık nakit ihtiyaçlarını yürüme mesafesinde karşılayabiliyorlardı.

Kapanma nedeniyle şehrinizde artık bir Postbank şubesi yoksa, hesabınızı iptal etmeyi düşünmelisiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.