Ünlü bankanın genel müdürüne Cumhurbaşkanına hakaretten hapis istemi!

Ünlü bankanın genel müdürüne Cumhurbaşkanına hakaretten hapis istemi!
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleri sırasında Adolf Hitler’in bir videosunu Twitter’da RT'leyen HSBC Genel Müdürü Süleyman Selim Kervancı hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemleri sırasında Adolf Hitler’in bir videosunu Twitter’da retweet’leyen HSBC Genel Müdürü Süleyman Selim Kervancı hakkında muhbir bir yurttaşın ihbarı üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Başsavcılık, videoda dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı Hitler’e benzettiği gerekçesiyle Kervancı hakkında “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 2 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Tuncay Karcıoğlu tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede, soruşturmanın Muhammed Yusuf Akbal isimli şahsın 9 Şubat 2018 tarihinde savcılığa verdiği dilekçe üzerine başlatıldığı anlatıldı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, şüpheli Kervancı’nın Ayşe Arman’ın Twitter’da “Güzel, göz at, seveceksin” notuyla paylaştığı “Hitler’in Veda Busesi, Gezi Parkı protestolarının büyümesinden yakınıyor” isimli videoyu, kendi Twitter hesabı ile retweet yaparak paylaştığı anlatılan iddianamede, suça konu videonun içerdiğinde Adolf Hitler’in konuştuğu bir sahneye, “Bu üç noktadan kuşatırsak Gezi Parkı’ndaki tinerci grubunu dağıtılabilir. Polisin sert müdahalesi yüzünden grup şehre yayıldı.

Ben Başbakanım, boru değil. Oy ile seçtiler lan beni. Başbakanım büyütmeyin, onlar on bin toplarsa siz milyon toplarsınız. İçip için ‘Şerefe Tayyip, şerefe Tayyip’ diye nara atıyorlar. Önce bir şiirden hapis ye, şimdi bu” şeklinde altyazı eklendiği, Gezi Parkı eylemlerinin Hitler’in hayatının konu alındığı “Çöküş” filmine uyarlandığı ifade edildi.

BENZETTİ İDDİASI

Suç tarihinde Başbakan olarak görev yapan Cumhurbaşkanı’nın kamu görevlisi sıfatını taşıdığı vurgulanan iddianamede, şüphelinin Hitler’in hayatının anlatıldığı filmin o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı’na uyarlandığı ve Cumhurbaşkanı’nın Hitler’e benzetildiği, videoyu sosyal medya hesabından paylaştığı kaydedildi.

Paylaşımın düşünce ve eleştiri özgürlüğü sınırlarını aştığı ve hakaret boyutuna ulaştığı ileri sürüldü. Kervancı, soruşturma sürecinde verdiği ifadede, “Videoda Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer kamu görevlileri kastediliyorsa ben bunu bilmeden bir paylaşımda bulundum.

Aksi bir durumun kesinlikle söz konusu olamayacağını, samimiyetle dile getirmek isterim. Şikâyetçinin şahsıma ve mesleki itibarıma çirkin bir saldırıda bulunma amacıyla hareket ettiği düşüncesindeyim” değerlendirmesinde bulunmuştu.