Ünlü din adamı Mustafa Karataş, "Türkçülük bölücülüktür" dedi; Canlı yayında olay yaratan sözler

Ünlü din adamı Mustafa Karataş, "Türkçülük bölücülüktür" dedi; Canlı yayında olay yaratan sözler
Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın Kanal 7 ekranlarında yayınlanan iftar programındaki açıklamaları tepki çekti.

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın iftar programında açıklamaları tepkilere neden oldu. Mustafa Karataş Kanal 7 ekranlarındaki canlı yayında "Nereyi kırabiliriz bölücülüğü ortaya attılar. Hainliği ortaya attılar. Kürtçülük, Türkçülük bir takım fitneyi önce soktular sonra da kulaklarına fısıldadılar ki onlar sizi hakkınızı vermedi" ifadelerini kullandı.

TÜRKÇÜLÜĞÜN BÖLÜCÜK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Programda bölücülüğe karşı bir konuşma yapan Karataş, Türkçülüğün de 'Kürtçülük' gibi bölücülük olduğunu söyledi. Vatandaşlar Karataş’ın sözlerine tepkisini dile getirirken milliyetçi hesaplardan sosyal medyada sert tepkiler gösterildi.

TEPKİDEN SONRA AÇIKLAMA GELDİ

Karataş, tepki çeken sözlerinin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Karataş, "Doğu Türkistan ve Özbek gelinim var. Onların davalarının destekçisiyim. Türklüğümüze hamdederiz dedim. Bunu anlamayan muannit Türkçü geçinenlerden ben daha fazla Türkçüyüm ve daha fazla Türk milletini seviyorum" ifadelerini kullandı.

mk-002-001.jpg