Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar kuru yılsonu beklentisi için net fiyatı verdi

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar kuru yılsonu beklentisi için net fiyatı verdi
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar kuru için yılsonu gelebilecek fiyatı duyurdu.

Ekonomi ve dolar kuru üzerine yaptığı geniş analizlerle tanınan ekonomist Atilla Yeşilada birçok yatırımcısının merak ettiği ‘yılsonu dolar kuru ne olur’ sorusuna cevap verdi. Dolar kurunun yıl sona kadar şuan ki seviyesinin çok üzerinde olacağını belirten Atilla Yeşilada yatırımcıları bu konuda uyardı.

Türkiye ve Dünya ekonomisinde son yaşananlar ışığında para piyasalarında olabilecekleri değerlendiren Atilla Yeşilada yaz ayı gelmeden yeni bir dolar kuru atağı beklediğini duyurdu. Bu konuda dünyaca ünlü kurumların son tahminlerini aktaran Yeşilada, kendisi de de yılsonu dolar kuru fiyatını kötü senaryoda 20 TL seviyesine kadar çıkabileceğini öngördü.

YILSONU DOLAR KURU 20 TL OLABİLİR

Son çektiği videoda yatırımcıları uyaran Yeşilada dolar kuru için yaptığı bilgilendirme konuşmasında “International of finance (IFC) yıl sonu adil dolar kuru fiyatını 16.50 TL olarak belirledi. TCMB’nin kendi topladığı beklentilere baktığımızda yıl sonu dolar hedefi 16.65 TL. Yabancı kurumlara arasında 18 TL ile 20TL arasında değişik beklentiler var. Birkaç gün önce Forex’in enflasyon ve dolar kotasyonları anketi yayınlandı. Orada da yıl sonu dolar tahminin 18 – 19 TL arasına yükseltildiğini gördük. Yani bu yılı 18 TL ve altında bir dolar kuru fiyatıyla kapatırsak şansılıyız. Hükümet de şanslı. Ama kötü senaryolarda 20 Lira’ya gidebilir. Peki dolar 20 TL’ye giderse ne olur. Şapkadan sermaye kontrolleri mi çıkar bunu düşünmenizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı

İlgili Haberler