Ünlü ekonomist "Ebebek" hissesi alanlara seslendi: "Allah aşkına yapmayın! Bu işin sonu çok kötü"

Ünlü ekonomist "Ebebek" hissesi alanlara seslendi: "Allah aşkına yapmayın! Bu işin sonu çok kötü"
29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde talep toplayan ebebek, halka arzını başarıyla tamamladı ve 3.9 milyon yatırımcı ile rekor talep gördü. Tahsisat tutarının 7,7 katı talep gelirken, arz büyüklüğü 1.860 milyon TL'ye ulaştı. Yaşanan durumu çılgınlık olarak değerlendiren ekonomist Atilla Yeşilada, bireysel yatırımcılara seslenerek "Yapmayın Allah rızası için, bu işin sonu çok kötü" dedi.

Türkiye'de son dönemin en fazla değer kazanan yatırım aracı borsa olurken, SPK tarafından halka arzı onaylanan ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (ÜNLÜ & Co) liderliğindeki ebebek, 29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde talep toplamıştı.

46,50 TL fiyattan talep toplayan ebebek halka arzına 3,9 milyonu aşkın yatırımcıdan, tahsisat tutarının 7,7 katı talep gelirken, arz büyüklüğü 1.860 milyon TL'ye ulaşarak rekor kırdı. Halka arz sonuçlarına göre payların yüzde 48'ini bireysel yatırımcılar, yüzde 25'ini ise yurt içi kurumsal yatırımcılar, yüzde 2'sini şirket çalışanları ve yüzde 25'ini yurt dışı kurumsal yatırımcılar aldı.

Yaşanan durum sosyal medyada "ebebek" çılgınlığı olarak adlandırılırken, yatırımcı sayısının yaklaşık 4 milyona ulaşmasının ardından birçok ebebek şubesinde vatandaşların denetime çıktığı, çalışanları müdürlere şikayet ettiği iddia edilmişti.

"ALLAH RIZASI İÇİN YAPMAYIN, BU İŞİN SONU ÇOK KÖTÜ"

Türkiye ekonomisi ve para politikalarına yönelik yorumları ile tanınan ekonomist Atilla Yeşilada, Youtube kanalında yaptığı söyleşide söz konusu halka arz çılgınlığını değerlendirerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Yeşilada'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde...

Borsadan çok korkuyorum. Şirket ismi veriyorum, ben Ebebek'ten çok alışveriş yaptım. Çok sevdiğim ve hizmetini, mal kalitesini takdir ettiğim bir şirket ancak 3.5 milyon insan katılmış halka arzına. Bu ABD'lilerin söylemi ile 'Feeding Frenzy' yani köpekbalıklarının kan kokusuna gelip, birbirlerini parçalama hikayesi.

Yapmayın Allah rızası için. Bu işin sonu çok kötü. O kişi halka arzda mal bulamadım mı ikinci piyasaya saldırır. Bireysel yatırımcının zaten borsaya sokulması çok kötü bir fikirdi. Korkunç kötü bir fikirdi ve bu şekilde azgın bir katılım furyası yaşıyoruz.

"BORSADAN UZAK DURUN DEMİYORUM AMA..."

Ben şahsen kimseye borsadan uzak durun demiyorum. Riskler düşük ama benim çok basit bir görüşüm var. Yine bütün şirketlere saygılarımı iletiyorum ancak şirketlerin biraz demlenmesi lazım. Piyasada bir sene geçirsin ki ben onun mali tablolarını, araştırmacılar ve yatırımcılar ile iletişimini göreyim. Ben ondan önce almam açıkçası.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar