Dolar mı alalım yoksa altın mı? Ünlü ekonomist İslam Memiş'ten kritik uyarı

Dolar mı alalım yoksa altın mı? Ünlü ekonomist İslam Memiş'ten kritik uyarı
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altın mı yoksa dolar mı alınması gerektiğini açıkladı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılarına uyarılara devam ediyor. Youtube yayının konuşan Memiş, hangi emtiyaya yatırım yapılması gerektiğini açıkladı. 

İslam Memiş, Merkez Bankası yarın faizi indirmesi halinde gram altın fiyatında yukarıda 17.50 ve 17.80 lira direnç seviyelerinin var olduğunu ifade ederken kendisinin kişisel beklentisinin de Merkez Bankası’nın faizi pas geçeceği oldu. Memiş, TCMB’nin faizi pas geçmesi halinde 17,10 TL’nin destek seviyesi olmaya devam edeceğini ifade ediyor.

Peki, elinde Türk Lirası olan yatırımcılar altın mı yoksa dolar mı almalı? İslam Memiş bu soruya ise ‘bekleyin’ cevabı verdi.

İslam Memiş, “Elinde TL olsaydı; dolar almayı, altın veya gümüş almayı tercih etmezdim ama uzun vadeli bir yatırımcı olarak kendinizi görüyorsanız gümüş fiyatı şuan uygun fiyatlama içerisinde… Uzun vadeli baktığımız zaman gram altında aynı şekilde. ama TL tarafında dolar almayı uygun görmüyorum.” dedi.

İslam Memiş dolar kurunda 17 lira üstündeki seviyelere sıcak bakmadığını söyledi. Memiş, “16.75 lira seviyesini görmek lazım. Soğukkanlı olmak gerekiyor. 12 lira seviyesinden gelmiş olduğumuz nokta 17,35 lira seviyesi. Yukarıda 17,50 ve 17,80 risk olarak durmaya devam ediyor ama bu fiyatların sert bir şekilde geriye gelmeyeceği anlamı taşımıyor.” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler