Ünlü ekonomist doların yakında aşacağı kritik eşiği açıkladı

Ünlü ekonomist doların yakında aşacağı kritik eşiği açıkladı
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 'çekirdek enflasyon' söylemiyle sert yükselen Dolar/TL'de yeni hedef belirlendi. EkoTürk'te yayınlanan programda Dolar/TL ile ilgili önemli bilgiler veren ekonomist Cenk Akyoldaş yeni hedefi açıkladı.

Ünlü ekonomist kötü haberi verdi ( patlak ) İşte doların yakında aşacağı kritik eşik ( ana başlık )

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu''nun ''çekirdek enflasyon'' söylemiyle hareketlenen dolar dün 8.50 TL''yi aştı. Bu sabah itibariyle 8.44 bandına geri çekilen dolarda yeni hedefin ne olacağı merak edilen konuların başında geliyor. Merkez Bankası''nın PPDK toplantısı FED''in tahvil alımı azaltma kararlarının takip edileceği Dolar/TL kurunda yeni hedefi Ekonomist Cenk Akyoldaş açıkladı.

DOLARDA AŞAĞI YÖNLÜ TREND KIRILDI
EkoTürk''te yayınlanan programda Dolar/TL ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan ekonomist Cenk Akyoldaş, 8.25 altına düşmeme nedenlerini şu sözlerle ifade etti:

"8.25 bizim için önemli bir eşikti. 8.25''in altında bir fiyatlamanın gelebilmesi için ekstradan bir gelişme yaşanması lazımdı. Böyle bir olay yaşansaydı şu anda açılan yeni perdede 8.00-7.95 seviyelerini görebilirdik. Ama şu anda TÜİK''in açıkladığı enflasyon verileri ve ABD''den gelen tarım dışı istihdam verileri kur üstünde baskı oluşturdu. 8.25''i bu nedenle önemli bir eşik olduğunu belirtiyorduk. Enflasyon verisi sonrasında başlayan kımıldanma, Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu''nun açıklamalarıyla daha da arttı. Kavcıoğlu''nun ''çekirdek enflasyon'' ifadeleriyle Haziran ayında başlayan aşağıya doğru trendi kırılmaya başladı." 

"ERDOĞAN''IN SÖYLEMLERİ ÇOK ÖNEMLİ"
Kavcıoğlu''nun açıklamaları sonrasında kırılan aşağı yönlü trendle birlikte doların sert hareketlerle sergilediğini belirten Akyoldaş, "8.35 seviyesinde yaşanan bu sert kırılma, peşinden 8.38''inde aşılmasına yol açtı. Şu anda da 8.48 seviyesine kadar çıktı. Burada oyalanması çok doğal. Sürece baktığımızda Merkez Bankası''nın yapacağı diğer açıklamalar 23 Eylül''de alınacak kararlar, yurt dışında yaşanacak stresli günlerin işaretleri, FED''in tahvil alımı kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın yapacağı söylemler oldukça önemli. Bu gelişmeler yaşanana kadar dolar 8,48-8.58 bandında kalmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

DOLARDA YENİ HEDEF BELİRLENDİ
Cenk Akyoldaş, "Teknik açıdan baktığımızda 8.52 önemli ilk direnç noktası olduğunu söyleyebiliriz. Söylemlerin sertliğine göre 8.58 üstünü de görebiliriz. Hatta, Doların 8.59''a kadar gitme potansiyeli olduğunu da belirtelim. Bakalım izleyip göreceğiz." diye konuştu.

İlgili Haberler