Merkez Bankası'ndan faizi patlatacak büyük hata

Merkez Bankası'ndan faizi patlatacak büyük hata
Mahfi Eğilmez, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na yabancı para zorunlu karşılık oranlarının artırma kararını yorumladı.

Resmi Gazete''de bugün yayımlanan tebliğe göre Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırma kararı aldığını bildirdi.

MERKEZ BANKASI KREDİ FAİZİNİ YÜKSELTECEK

Yapılan bu düzenleme hakkında fikirlerini Twitter''da paylaşan Mahfi Eğilmez, atılan bu adımların kredi faizlerini yükseleceğini öngördü. Paylaşımında, "Ekonomi bilimi çelişkileri yönetme sanatıdır. Yönetemezseniz çelişkiler sizi yönetir"  diyen Mahfi Eğilmez, "Yeni düzenlemeye göre bankalardaki döviz mevduatının dörtte biri zorunlu karşılık olarak TCMB''ye yatacak. Rezervleri güçlendirmek için atılan bu adım kredi faizlerini yükseltir"  iddiasında bulundu.

Kredi faizlerinin bu sistemde nasıl artacağını bir başka paylaşımında daha detaylı anlatan Eğilmez, "100 dolar mevduat var. 23''ünü Merkez Bankası''na  yatırırsanız verdiğiniz mevduat faizinin maliyeti artacak demektir. Sonuçta kredi faizini artırırsınız" açıklamalarını yaptı.

İlgili Haberler