Benzin ve motorin zammını duyurdu

Benzin ve motorin zammını duyurdu
Karar Gazetesi yazarı ekonomist Oğuz Demir kaleme aldığı bugünkü yazısında, Ukrayna-Rusya arasında yaşanan gerilim nedeniyle yakın zamanda akaryakıt fiyatlarına zam geleceğini yazdı.

Ünlü ekonomist tarih verdi

Milli Gazete''nin haberine göre, akaryakıt fiyatlarında neredeyse her gün artış yaşanırken sürücüler kara kara düşünüyor. Karar yazarı Oğuz Demir bugünkü köşe yazısında,  Ukrayna- Rusya krizi nedeniyle petrol fiyatlarına yeni zamların kapıda olduğunu ifade etti. 

Ukrayna-Rusya krizine ilişkin "Türkiye bu süreçte en fazla zarar görme ihtimali olan ülkelerden biri." tespitinde bulunan Karar yazarı Oğuz Demir, "Tabii bu arada yanı başımızda bütün bunlar olurken bizim de bu süreçten etkilenmememiz mümkün değil. Dediğim gibi gözler ABD ve müttefiklerin yapacağı karşı hamlede." ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT FİYATLARINA YENİ ZAM KAPIDA

Öte yandan yaşanan kriz nedeniyle akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar gelebileceğine dikkat çeken ekonomist Oğuz Demir, "Krizin dünya piyasalarındaki etkisi daha şimdiden petrol fiyatları ve dolar/TL’de etkisini gösterdi. Hal böyle olunca da birkaç gün içinde yine bir akaryakıt zammı geliyor gibi. Gerginlik tahmin ettiğim gibi kısa sürerse ne ala ama devam ederse turizm, tarım gibi sektörlerde de sıkıntılar baş gösterebilir. Umalım ki sorunlar diyalog yoluyla çözülsün. Daha kendi kendimize açtığımız sıkıntılarla baş edemezken bir de küresel bir krizle boğuşmak durumunda kalmayalım. Zira manevra alanımız da hem ekonomik hem de politik olarak oldukça kısıtlı…" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler