Ünlü Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş paylaştı diğer ekonomist karşı çıktı. Aynı mahallede kavga çıktı. Kim haklı

Ünlü Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş paylaştı diğer ekonomist karşı çıktı. Aynı mahallede kavga çıktı. Kim haklı
Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın sosyal medya üzerinden ekonomi yorumlarında bulunanlara ekonomi alanında alınması gereken dersleri paylaştı. Demirtaş’ın paylaşımı ekonomistler arasında tartışmalara neden oldu. Ekonomist İlhan Döğüş, Demirtaş’ın paylaşımına karşı çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Naci Ağbal Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alındı ve yerine Şahap Kavcıoğlu getirildi. Kavcıoğlu’nun getirilmesinin ardından dolarda yükselme yaşandı.

Sosyal medyada Merkez Bankası başkanının değişmesi ve doların yükselmesi tartışmalara neden oldu. Doların yükselişiyle ve faiz ile ilgili yapılan yorumlara Özgür Demirtaş’tan tepki geldi. Demirtaş, sosyal medya hesabından ekonomi yorumları yapılması için okunması gereken ders kitaplarını paylaştı.

Demirtaş, “Ülkede, Hayatında DOKTORA düzeyinde: Makro Ekonomi, Mikro Ekonomi, Ekonometri, Varlık Fiyatlama Modelleri, Oyun Teorisi, Sabit Getirili Varlık Fiyatlama Matematiği, Finansal Kapital Piyasalar, Derslerini almamış ne kadar insan var ise Faiz politikası hakkında konuşuyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomist İlhan Döğüş’ten Demirtaş’ın paylaşımına karşı çıtkı, önerdiği kitaplar için ‘baştan aşağı yanlış’ ifadelerini kullandı. Döğüş “Döğüş Insanlara, hayatlarini derinden etkileyen kararlar, durumlar hakkinda konusmamalarini salik vermek, kaybetmek istemedigi elit pozisyonundan ötürü. Kücük bir Erdogan var bu adamin icinde. Ne var ki, okuyun dedigi bu ders kitaplarinda yazanlarin hepsi bastan asagi yanlis.” dedi.

İşte o paylaşım,

İlgili Haberler