Ünlü gazeteci Orhan Uğuroğlu paylaştı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 yıl öncekini konuşmasını hatırlattı... 2 yıl önce çeyrek altın: 326 TL, bugün: 850 TL

Ünlü gazeteci Orhan Uğuroğlu paylaştı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 yıl öncekini konuşmasını hatırlattı... 2 yıl önce çeyrek altın: 326 TL, bugün: 850 TL
Piyasalardaki hareketliliğin ardından altın kuru rekor seviyeye yükselirken, Yeniçağ Gazetesi Yazarı ve Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yastık altındaki altınları bozdurun” sözlerini hatırlattı.

Yeniçağ Gazetesi Yazarı ve Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında Bayburt’ta yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Erdoğan’ın o dönem yaptığı konuşmasında çeyrek altın 326 lirayken, 2020 yılında Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte 850 TL’lere kadar yaklaştı.

Gazeteci Uğuroğlu, “Geçmiş olsun” diyerek, paylaşımına bunu notu düştü:

“2 yıl önce bugün çeyrek altın 326 liraydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dedi ki:

"Yastık altındaki altınları bozdurun"

Bugün 850 lira...

Geçmiş olsun”

oh.jpg

Söz konusu videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu ifadeleri kullandı:

“Hiç endişe etmeyin. Buradan yine söylüyorum yastığının altında doları, eurosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirasıyla bankalarımız da bozdursun. Bu bir milli mücadeledir. Bu bir bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır.

Bu şehir işgali de özgürlüğü de takmıştır. Onun için Bayburt, İstiklal'in ve istikbalin önemini çok iyi bilir. Bu bakımdan yastık altındaki dövizleri dolarları euroları varsa altınlarınızı gelin yerli parayla değiştirin ve bunlara karşı en önemli cevabı milletçe hep birlikte verelim”