Ünlü gazeteci yıllar sonra itiraf etti: Uğur Dündar, Bezmen'in "Devleti kazıkladım" cevabını ilk benim teybimden dinledi

Ünlü gazeteci yıllar sonra itiraf etti: Uğur Dündar, Bezmen'in "Devleti kazıkladım" cevabını ilk benim teybimden dinledi
Ünlü gazeteci Burak Ersemiz, yıllar sonra çarpıcı bir açıklamada. 1993 yılındaki İSKİ skandalında gözaltına alınan isimlerden Halil Bezmen’in “Devleti kazıkladım” sözlerinin kendisine ait olan teyp kaydı ile ortaya çıktığını ifade etti.

Ünlü gazeteci Burak Ersemiz, sosyal medya hesabından 1993 yılında patlayan İSKİ skandalına ilişkin bir gerçeği paylaştı.

Yıllar sonra konuşan Ersemiz, İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel ile iş insanı Halil Bezmen’in gözaltına alındığı davada Bezmen’in "Devleti kazıkladım" itirafının kendisinin teyp kasediyle ortaya çıktığını ifade etti.

Ersemiz’in o açıklamaları şöyle:

"1993 yılında İSKİ skandalı adı altına İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel'e İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararı üzerine Mali Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

Kısa zamanda elde edilen belgelere istinaden Göknel, gözaltına alındı. Ardından İSKİ ile iş yapan birçok şirket incelemeye alındı. Bu şirketlerden birisi de iş insanı Halil Bezmen' e ait olan Tarım Koruma A.Ş idi. Şirket, İSKİ'ye piyasa değerinin üzerinde klor satışı yapmakla suçlanıyordu. Gözaltına alınan Halil Bezmen sorgulanmış ve ardından mahkemeye çıkarılmak üzere polis gözetiminde Mecidiyeköy'de şimdi Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu yerde arka kapıdan çıkarılarak Adliye'ye sevk edildi.

O tarihlerde Hürriyet muhabiri olarak gece gündüz Narkotik ve Mali Şube Operasyonlarını takip ediyordum. Bezmen'in çıkarılışı sırasında diğer gazeteci meslektaşlarımla fotoğraflarını çekmeye başladık. Ardından o kargaşada ben minik gazeteci teybimin Bezmen'e uzatarak "İSKİ'ye fahiş fiyatla klor satmakla suçlanıyorsunuz. Bu suçlamaya cevabınız var mı?" diye sordum. Bana cevap verdi ama o kargaşada duymam mümkün değildi. Daha sonra binada bize ayrılan basın odasında haber yazmak için daktilonun başına geçtiğimde teybi başa sardım ve dinledim. Bezmen'in cevabı aynen şöyle idi; "Ben fahiş fiyatla mal satmadım. Ben serbest piyasa ekonomisi kurallarına göre devleti kazıkladım."

Evet bu cevabı ertesi gün Hürriyet Gazetesi'nde manşet olmuştu. Bu haberden sonra mahkeme ifademe başvurup teyp kasedinin kopyasını alarak dosyaya koymuştu. Ardından Uğur Dündar'a teyp kaydı gitti ve kendisi de Arena programından bir ekip göndererek Bezmen ile ropörtaj yaptığım günü neler olduğunu anlattırmış ve bunu programda Bezmen dosyasında yayınlamışlardı. Ardından Dündar Bezmen'in izini bulup Connecticut'a gitmiş ve Bezmen'i bulmuştu. Eğer Bezmen, teybime "devleti kazıkladım" cevabını vermeseydi. Belki bütün bunlar gerçekleşmeyecek. Ve belki de iflasa sürüklenmeyecekti."