Ünlü holding hangi şirketleri satıyor

Ünlü holding hangi şirketleri satıyor
Altınbaş Holding, faktöring sektöründe Creditwest Faktoring isimli şirketiyle faaliyet gösteriyor.

Onaylanırsa borsa İstanbul'da işlem görecek

Patronlar Dünyası''nın haberine göre, 1994 yılında kurulan Toprak Factoring A.S., ana hissedarı Toprakbank’ın TMSF’ye devrolunmasıyla başlayan süreç sonunda Altınbaş Holding  tarafından satın alınmış ve Creditwest Faktoring Hizmetleri A.S. olarak belirlenen yeni adıyla finans sektöründe hizmet veriyor.

Şirketin yüzde 51.25’i Altınbaş Holding’in, yüzde 48.75’i halka açık. Türkiye''de faaliyet gösteren ve halka açık durumda olan 3 faktoring şirketinden birisi olma özelliğine sahip.

Öğrendiğimize göre Altınbaş Holding, Creditwest Faktoring’in yüzde 26.62’sini temsil eden 21 milyon 298 bin 421 TL nominal değerli B Grubu payların tamamının ya da bir kısmının borsada oluşacak fiyattan satılmasına karar vermiş.

Bu çerçevede işlemlere başlamış. Bunun için SPK (Sermaye Piyasası Kurulu ) nezdinde resmi girişimler yapılmış. Yasa gereği sermayenin yüzde 10''unu aşan borsada işlem gören nitelikte olmayan payların borsada işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi ve borsada satılması için hazırlanan Pay Satış Bilgi formu SPK onayına sunulmuş.

Pay satış bilgi formunun SPK tarafından onaylanması halinde, söz konusu B Grubu paylar Borsa İstanbul''da satılabilecek. Söz konusu hissenin tamamı satılır ise Altınbaş Holding’in şirketteki hisse oranı yüzde 51’in altına inmiş olacak. 

İlgili Haberler