Ünlü hukukçu Ersan Şen af yasası kesinlikle çıkacak dedi: Meclis'e geleceği tarihi açıkladı

Ünlü hukukçu Ersan Şen af yasası kesinlikle çıkacak dedi: Meclis'e geleceği tarihi açıkladı
Hukukçu Ersan Şen, katıldığı televizyon yayınında "Af çıkacak mı?" sorusuna çok net yanıt verdi. Şen, günler içerisinde bir ceza infaz yasasının kabul edileceğini belirterek, bu düzenlemenin kimleri kapsayacağının detaylarını verdi.

Türkiye’de 1921’den bu yana kapsamı değişiklik gösteren toplam 52 adet af kanunu ve 7 adet genel af çıktı. S2023 yılı itibarıyla sayıları 300 bini geçen mahkumlar, aileleri ve akrabaları dikkate alındığında milyonları aşmakta.

Hükümetten kapsamlı bir genel af bekleyen mahkum ve mahkum yakınlarının, yetkililerden gelecek açıklamaları beklerken, Sözcü TV yayınında konuşan ünlü hukukçu Ersan Şen'den olay yaratacak iddialar geldi.

10 GÜN İÇERİSİNDE MECLİS'E GELECEK

"Genel af çıkacak mı?" sorusuna yanıt veren Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Af çıkacak ben size söyleyeyim. Ama özel olacak ama genel ya da 3. tip denilen ceza indirimi şeklinde ancak bu tüm suçları kapsamayacak ve Anayasa Mahkemesi'ne bu mesele gidecek. Af düzenlemesinin kapsamı genişler mi bilinmez, geçmişte örnekleri oldu Rahşan Affı zamanında.

Şunu net söyleyebilirim ki, 29 Ekim 2023 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti bir af düzenlemesi görecek.

ESKİ BAKAN AF KONUSUNA NET YANIT VERMİŞTİ

2023 yılının ilk haftalarında televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile buluşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan merakla takip edilen genel af konusuyla ilgili soruya net bir yanıt vermişti.14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde herhangi bir infaz yasası düzenlemesinin gündemde olup olmadığı sorusuna yanıt veren Adalet Bakanı, ‘Herhangi bir infaz düzenlemesi çalışması yok’ ifadelerini kullanmıştı.

GEÇMİŞTE DE YOK DEMİŞLERDİ

AKP''li yetkiler 2020 yılında çıkarılan infaz yasası öncesinde de defalarca böyle bir çalışmanın yapılmadığını söylemiş ancak MHP''nin ısrarları sonrasında AKP''nin de desteği ile TBMM, İnfaz yasası olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi''ni kabul ederek binlerce kişinin tahliye edilmesinin önünü açmıştı. Bu sebeple birçok mahkum yakını yeniden MHP''li yetkililere seslenerek infaz yasası ve genel af konusunda yardım çağrısında bulunuyor.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar