Meteoroloji son uyarısını yaptı. Kar Türkiye'ye giriş yaptı

Meteoroloji son uyarısını yaptı. Kar Türkiye'ye giriş yaptı
Ünlü meteoroloji sitesi hava tahmin haritasını yayımlandı. Kar, Türkiye’ye giriş yaptı. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak. Meteoroloji sitesi açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından derlenen verilere göre hava sıcaklıklarının düşeceği tahmin ediliyor. Ünlü meteoroloji sitesindeki haritaya göre İstanbul’da beklenen kar yağışının Cumartesi günü başlayacak.

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yapılan son tahminlere göre sabah saatlerinden itibaren görülecek yağışlarının Bingöl, Tunceli ve Elazığ''ın kuzey kesimlerinin yükseklerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Hakkari ve Şırnak dışında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinin genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu''nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz''in iç kesimleri ile İç Anadolu''nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Hatay, Sivas, Kayseri, Rize ve Artvin, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz''in iç kesimleri, Erzurum, Erzincan, Tunceli''nin kuzeyi ile Sivas''ın yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İlgili Haberler