Ünlü Rapçi Modeler (Barış Atakan) Youtuber'ları fena bombaladı: Dinlenme sebepleri...

Ünlü Rapçi Modeler (Barış Atakan) Youtuber'ları fena bombaladı: Dinlenme sebepleri...
Son zamanların başarılı MC'lerinden Barış Atakan namıdiğer "Modeler" ilk kez Yeniçağ'a konuştu. "Asparagas" şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan Modeler, yeni albümü "Heayvgun"la da Rap piyasasında adından uzun süre söz ettireceğini gösterdi.
Gelin hep birlikte kendi ağzından Modeler''i tanıyalım...

 "Modeler" mahlası nereden esti? Hemen hemen herkesin rap dünyasında kullandığı mahlasların ufak da olsa bir hikayesi var. Senin de böyle mi?
 
MODELER: İsmimin hikayesi aslında biraz garip, 12 yaşındayken bilgisayarda online oyun oynuyorduk. Arkadaşımla nickname arayışı içine girdik. Uzun süre düşündük ne olsun diye... Sonra Modeler ismine karar verdik. Belirli bir anlamı yok ama küçüklüğümden beri bu ismi benimsediğim için benim için değeri büyük.
 
 Rap''le tanışman nasıl oldu? Kimlerden etkilendin?
 
MODELER: Rapten etkilendiğim ilk an benden 8 yaş büyük kuzenimin DVD''de çaldığı Ceza - Sagopa Kajmer CD''leriydi. İlk dinlediğimde çok hoşuma gitmişti, CD''yi kuzenimden ödünç aldım ve dinledim. O günden itibaren rape çok büyük ilgi duyuyorum ve üretmekten de keyif alıyorum.
 
 
Peki ilk kaydını ne zaman aldın?
 
MODELER: İlk kaydımı oturduğum semt olan Mimaroba/Büyükçekmece''de bulunan Salazar Records''ta aldım. Zaman geçtikçe kendi stüdyomu kurmamın zamanının geldiğini düşündüm. BA Recordz isminde kendi Home Studio''mu kurdum ve kayıtlarımı kendi evimde almaya başladım.
 
Rap son zamanlarda Türkiye''de inanılmaz bir patlama yaptı. Listeleri alt üst etti. Ne pop dinleniyor ne arabesk, ne rock ne de başka bir şey... Sen nasıl bakıyorsun bu olaya?
 
MODELER: Şuanki rap piyasası malesef eskisi gibi değil çünkü YouTuber''lar, sosyal medya fenomenleri herkes rap adı altında parçalar yapmaya başladı ve gerçek rap emekçilerinin hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Sadece ünlü olduğu için bu insanların yaptığı parçalar dinleniyor, oysa hakeden o kadar çok isim var ki...
 
TRAP tarzı çok popüler oldu ve bazı MC''ler Trap''e çok mesafeli... Sen ne düşünüyorsun TRAP hakkında?
 
MODELER: Trap müzik son günlerde bayağı popüler olmaya başladı, ülkemizde bunun örneklerini ilk olarak Khontkar, Uur ve Ceg''de gördük.Ondan sonra büyük bir ilgi görmeye başladı. Gerek sound olsun , gerek verdiği his olsun gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Oldschool rapin yerini son zamanlarda aldı.
 
Şu an beğenerek dinlediğin 3 Rapçi isim kimdir?
 
MODELER: Şahsen Mc ayırmıyorum pek... Kulağıma hoş gelen tüm parçaları önyargısız bir şekilde dinlerim ama Türkçe Rap''te ilk 3''üm sıralama yaparsam şu şekilde; Defkhan - Şehinşah - Hidra
 
Yabancı olarak ise; Tupac Shakur - Ice Cube - Rick Ross
 
Bir rapçi olarak sürekli rap mi dinlersin yoksa rap dışında da sevdiğin müzik türleri var mıdır?
 
MODELER: Ben kulağıma hitap eden her türlü müziği ayırt etmeden dinlerim ama çoğunlukla rap müzik dinliyorum tabi ki. Onun haricinde Blues severim ve dinlerim.
 
Kendi yaptığın parçalardan en çok hangisini seviyorsun?
 
MODELER: En sevdiğim parçam henüz yayınlamadığım ismi "Dialise". Türkçe Trap''e farklı bir boyut kazandırdığımı düşünüyorum. "Dialise" parçası hem kendi hayatımdan hem de toplumsal sorunlarımız açısından birkaç konu barındırıyor. Parçanın hikayesi, maddi ve manevi olarak yoksunluk duyduğum günler, toplumsal olarak yaşadığımız sorunlar ve aslında bu sorunların bu kadarda önemli olmadığını, bardağa dolu kısmından bakmamızı anlatmak istediğim ve bunu hedeflediğim bir parça. O yüzden bu şarkımın yeri bende her zaman ayrıdır.
 
3 isimle düet yapma hakkın olsaydı bunlar kim olurdu?
 
MODELER: Her MC''nin düet yapmak istediği isimler illaki vardır benim listem ise şu şekilde; Şehinşah, Hidra, Stabil
 
Yeni albümünün "Heayvgun"dan biraz bahsedelim. Ne kadar sürdü hazırlık?
 
MODELER: Yeni albüm hazırlığı bir o kadar zorlu ve keyifli bir süreçti benim için.Her gün bir parça yapacağıma dair kendimi şartladım, 7 gün içerisinde 7 şarkı yazdım ve kaydettim. Hepsi de içime sindi.
 
Albümde en iddialı bulduğun parçan hangisi?
 
MODELER: Albümde en çok güvendiğim parçam kesinlike "Tarzım Yok" parçamdır. Hem kaydederken çok keyifliydi hem de şarkının mix&mastering aşaması bittikten sonra sunulmaya hazır olduğu anın verdiği his ve özgüven bambaşkaydı. Bu yüzden bu parça albümde en çok güvendiğim parçadır.