Ünlü şarkıcıdan acı haber

Ünlü şarkıcıdan acı haber
1970'li yıllar damga vuran ABD'li soul müzik efsanesi Bill Withers, kalbe bağlı komplikasyonlar nedeniyle 81 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti.

“Ain’t No Sunshine” ve “Lean On Me” gibi efsane şarkılarıyla hafızalara kazınan Bill Withers, için ailesi “Dünyayı birleştirmek için çalışan bir kalbi olan münferit adam” ifadesini kullandı. Withers Ailesi’nden yapılan açıklamada, “O, insanlarla dürüstçe konuşur ve onları birbirine bağlardı” ifadesi kullanıldı.

Pürüzsüz bariton vokalleri ve muhteşem soul düzenlemeleriyle bilinen Withers, 1970’li yıllarda yazdığı “Just The Two Of Us”, “Lovely Day” ve “Use Me” gibi şarkılarıyla hatırlanıyor.

1985 yılında kayıt yapmayı bıraksa da Bill Withers’ın şarkıları R&B ve hip-hop tarzları üzerindeki etkisini bugün bile sürdürüyor.

Korona virüsü dünyayı kasıp kavururken, Withers’in meşhur şarkısı “Lean On Me” sözleri nedeniyle ölümcül pandemiye yönelik mücadeleyle özdeşleştirilmişti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, sağlık çalışanlarına destek için “Lean On Me” şarkısını kendi yorumlarıyla seslendirdi.

Kısa kariyeri süresinde üç Grammy Ödülü’ne değer görülen Bill Withers’ın “Lean On Me” şarkısı, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Barack Obama’nın göreve başlama törenlerinde çalınmıştı.