Ünlü spiker Ercan Taner canlı yayında anlattı: İnsanlar, ekonomik kaygılar nedeniyle ses çıkaramıyor

Ünlü spiker Ercan Taner canlı yayında anlattı: İnsanlar, ekonomik kaygılar nedeniyle ses çıkaramıyor
Süper Lig'in başlatılma kararının ardından bEIN Sport'taki görevinden istifa eden Ercan Taner, insanların ekonomik kaygılar nedeniyle ses çıkaramadığını söyledi.

Spor basınının önemli isimlerinden Ercan Taner, geçtiğimiz günlerde bEIN Sport'taki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Taner'in istifa nedeninin Süper Lig'in erken tarihte başlatılması olduğu iddia edilmişti. Ercan Taner, Şule Aydın ile Haber Masası'na konuk olarak sorularını yanıtladı. 

Ercan Taner'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"Bilim Kurulu ve diğer bilim insanlarını sık sık dinliyorum. Buradaki en büyük risk şuradan başlıyor: takımlar antreman yapıyorlar, bir araya gelecekler, seyahete gidecekler, havaalanından sonra otele geçecekler, oradan stada, sonra tekrar uçağa…"

"Sayın Sağlık Bakanı ne diyor: Tedbiri elden bırakmayın. Ister istemez bir yerde siz tedbiri elden bırakmasanız bile bırakan olabilir. Bu yüzden de maçlar tabiki oynanacak. Ancak Fransa, Belçika iptal etti. Almanya başlıyor. Biz sanırım Almanya’nın nasıl idare ettiğini göreceğiz, gelişmelere göre davranacağız gibi geliyor. "

"FUTBOLDA TEMAS ÇOK FAZLA"

"Mümkün değil. Temas çok fazla futbolda. Sadece futbolcuları düşünmemeliyiz üstelik. Saha dışında top toplayıcılar, teknik direktör, yardımcıları, asistan, kondisyoner, medya mensupları, hakem, yardımcı hakem… Bir seyircisiz maçta güvenlik görevlileri de dahil 400 kişi sahada olacak demektir."

"FUTBOLCULAR EKONOMİK KAYGI DUYUYOR" 

"Maalesef Türk futbolunda pandemi öncesinde de ekonomik zorluklar vardı. Pandemi süreciyle birlikte bu iyice arttı. Bu yüzden kulüplerin ödeme zorluğu, bunun oyunculara yansıması, çarkın dönmemesi kulüpleri zor durumda bıraktı."

"Yıllardır kulüplerin alışık olduğu bir husus var, naklen yayın gelirleri. Bu gelirler olmayınca da sıkışıklık artıyor. Bu yüzden oynanabilir düşüncesi ön plana çıktı. İnsanlar ekonomik kaygılarla sesini çıkarmıyor."

 

 

 

İlgili Haberler