Ünlü spor yazarı Fevzi Aksoy Korona virüsten hayatını kaybetti

Ünlü spor yazarı Fevzi Aksoy Korona virüsten hayatını kaybetti
Türkiye’de tıp dünyasının önemli isimlerinden biri olan ve Milliyet gazetesinde spor yazarlığı yapan Prof. Dr. Fevzi Aksoy korona virüs nedeniyle 90 yaşında hayatını kaybetti.

Milliyet gazetesinde spor yazarlığı da yapan tıp dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Fevzi Aksoy korona virüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Goethe Enstitüsü kurucularından olan Aksoy 90 yaşındaydı.

Çizgi dışı" isimli köşesinde uzun yıllar kendine has yazılar ve röportajlar paylaşan; tıp dünyasının ünlü hocası Prof.Dr.Fevzi Aksoy, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü profesör bir süre önce özel bir hastaneye korona virüs tedavisi üzerine gitti. Buradan devlet hastanesine sevki gerçekleşti. Aksoy, yoğun bakımda verdiği yaşam savaşını kaybederek gözlerini yumdu.

Öte yandan Aksoy'un eşinin ve kızının da koronavirüs tedavisi gördüğü ileri sürüldü.

Goethe Enstitüsü kurucularından olan, bir dönem Alman Hastanesi Yönetim Kurulu başkanlığı yapan, Alman ve Avusturya hükümetleri tarafından sağlık alanındaki hizmetlerinden dolayı devlet üstün nişanına layık görülen, uzun bir dönem Haseki Hastanesi'nde Asabiye bölümünü yöneten Fevzi Aksoy, Milliyet Spor Servisi'nin kurucusu Namık Sevik'in de en yakın çalışma arkadaşlarından biriydi.

FEVZİ AKSOY KİMDİR?

1 Mayıs 1930 yılında İzmir'de doğan ve 50 yılı aşkın süredir röportajları, "çizgi dışı" isimli köşesindeki kendine özgü yazılarıyla herkesin beğenisini toplayan Aksoy'un kaleme aldığı birçok eseri vardı.

Goethe Enstitüsü kurucularından olan, bir dönem Alman Hastanesi Yönetim Kurulu başkanlığı yapan, Alman ve Avusturya hükümetleri tarafından sağlık alanındaki hizmetlerinden dolayı devlet üstün nişanına layık görülen, uzun bir dönem Haseki Hastanesi'nde Asabiye bölümünü yöneten Fevzi Aksoy, Milliyet Spor Servisi'nin kurucusu Namık Sevik'in de en yakın çalışma arkadaşlarından biriydi. Evli ve bir çocuk babası olan Aksoy, İstanbul Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi'nde de başkanlık yaptı.