Ünlü Yale Profesöründen şaşırtıcı açıklamalar!

Ünlü Yale Profesöründen şaşırtıcı açıklamalar!
Yale Profesörü David Gelernter, okuduğu karşıt görüşler ve katıldığı tartışmalar neticesinde artık Darwin'in teorisine inanmadığını açıkladı. Profesör, bu teoride türlerin kökeni gibi tam olarak açıklanamayan pek çok nokta bulunduğunu söyledi.

Yıllar boyunca birçok karmaşık hesaplama aracı geliştiren ve Yale Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi profesörü olan David Gelernter, Charles Darwin’in evrim teorisi hakkında yayımladığı makalesinde oldukça iddialı görüşlerde bulundu. Makalesinde teoriye artık inanmadığını belirten Gelernter, bunun yalnızca “güzel bir fikir” olduğunu düşünüyor.

Mayıs ayında Claremont Review of Books’ta bir köşe yazısı olarak yayımlanan yazısında Gelernter, Darwin'in evrim teorisine ilişkin tartışmaların ve rakip teorilerin, onu Darwin'in yanlış düşündüğüne ikna ettiğini söylüyordu. Şimdiyse profesör, Stanford Üniversitesi’nin Hoover Kurumu ile yaptığı röportajda bu görüşlerini genişletti.

Röportajında dünyanın tasarımında zekâ gördüğünü ve kimlik savunucularıyla kavga etmediğini belirten profesör, bu noktada dünyanın bir karmaşa olduğunu ve acılarının iyiliğinden çok daha ağır bastığını söyledi. Gelernter, röportajını Meyer ve Berlinski ile birlikte gerçekleştirdi ve üçü, Darwinist ve neo-Darwinist evrimin karşılaştığı sorunlar üzerinde tartıştı.