Unutkanlığı yok eden 6 besin
Neyse ki unutkanlığı giderecek, düzenli tüketimi ile beyni çalıştıracak gıdalar imdada yetişiyor. İşte unutkanlığı giderecek bu mucize gıdalardan öne çıkanlar:
Balık yiyin: Omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenmek Alzheimer riskini azaltıyor. Unutkanlığın önüne geçmek için haftada en az 2 gün balık tüketmeye çalışın.
Kereviz: Kış sebzelerinin gözdesi kerevizin sinir yorgunluğunu ve unutkanlığı giderdiğini unutmayın.
3 adet ceviz: Ceviz, omega 3 yağ asidi açısından en zengin besinlerden biri. Güçlü bir hafızaya sahip olmak için günde 3 adet ceviz tüketmelisiniz.
Bir avuç üzüm: Özellikle kuru üzüm, zihni kuvvetlendirmeye yardımcı oluyor. Unutkanlığı yenmek için her gün bir avuç tüketebilirsiniz.
Ciğer: Beyin ve sinir hücrelerini geliştiriyor. Aynı zamanda unutkanlığa karşı da oldukça etkili.
Karanfil çayı: Karanfili bildiğimiz çay gibi demleyip tatlandırarak içtiğinizde, hafızayı güçlendiriyor ve zihni canlandırıp unutkanlığı geçiriyor.