Unutma!

 Adamlar, bugünü unutturmak ve üstüne bir sünger çekmek için vatandaşın aklını, içinde yaşadığı durumdan  koparıp geçmişe bağlayan  program yapıyor: "Unutma" diye..

Medya propaganda ilişkisinin en iyi örneklerinden biri. Aynı zamanda medyanın siyasal işlevi ve medya etiği bağlamında iyi bir tez konusu.

Düşünsenize iktidarın tüm hatalarını geçmişle kapatıyorsunuz.  Geçmişe takılıp; şimdiyi, içinde yaşadığınız durumu, şükür sayıyorsunuz.

İşte bu sebeple adı geçen programdan mülhem hemen noktayı koyalım: AKP iktidarlarında, iktidar medyası tarafından halkımızın böyle algı yönetimine maruz kaldığını UNUTMA!

Devam ediyoruz.

Türkiye'nin son Başbakanı ve TBMM Başkanının geçmişine hürmet edilmeyip, başka kimse yokmuş gibi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi seviyesine indirilip aday yapıldığını UNUTMA!

Milli silah sanayinin kalbi sayılan Tank-Palet fabrikasının Katar-Türk ortaklığı bağlamında yabancı sermayeye satıldığını da UNUTMA!

160 yaşında (ölü) seçmen yazdırılan ve ismi askıya çıkarılan yurttaşımızın AKP döneminin eseri olduğunu da UNUTMA!

Çok daha önemlisi, sıradan bir bitki sayılan soğanın iktidarı ters yüz ederek, ta Cumhurbaşkanının ağzından eleştiriye maruz kaldığını da UNUTMA!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetine geçen Zeytinburnu'ndaki 4 bin metrekarelik taşınmazın, bedelsiz 10 yıl süreyle adı geçmişte yolsuzluklarla anılan Deniz Fener'i Derneğine AKP Milletvekillerinin oyları ile verildiğini UNUTMA!

Türkiye'nin artan işsizlik ve yavaşlayan ekonomiye çare olarak gördüğü yurtdışından gelecek sermayeye umudunu bağladığını, son bir yılda Türkiye'ye gelen sermayenin ise  hızla azaldığını, ülkeden ayrılan yerli sermayenin 3.6 milyar dolara ulaştığını,  AKP iktidarının yetersiz politikalarının sonucu olduğunu UNUTMA!

Yine TEPAV raporuna göre, Türkiye'ye gelen ve giden yerli-yabancı sermayedeki olağanüstü bozulmanın yanı sıra, yabancıların Türkiye'de, yerlilerin ise yabancı ülkelerde gerçekleştirdiği yatırımlarına ilişkin çok kritik verilere yer verildiğini, bunun AKP iktidarlarının kötü ekonomi politikalarının sonucu olduğunu UNUTMA!..

UNUTMA!

Ülkemizin insan sermayesini, genç beyin ve yetenekleri işsiz bıraktıklarını, hastanede ilaç bulamaz hale getirdiklerini, mesela SMA hastalarına söz verdikleri halde sözünü tutmadıklarını ve ölüme terk ettiklerini UNUTMA!

Okulları felç ettiklerini, adalet sistemini parti politikalarına bakar hale getirdiklerini kesinlikle UNUTMA!

Ve asla UNUTMA "sen nasılsan öyle yönetilirsin!"

***

BBP'den açıklama.

Önceki gün yayınlanan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili Büyük Birlik Partisi'nden açıklama geldi. Açıklamanın özü şöyle: "..Partimizin ve Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici'nin talepleriyle, iki kez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde araştırma komisyonu kurulmuş, Devlet Denetleme Kurulu soruşturma yapmış, çalışmalar ve raporlar kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Mahkemelerde, 2014 ve 15 Temmuz girişiminden sadece iki hafta önce, 2016'da verilen takipsizlik kararları partimizin ve genel başkanımızın, aileler ve hukukçularımızın takip ve gayretleriyle kaldırılmış, soruşturma süreci tekrar başlamıştır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görülen, üst dereceli memurlarla ilgili soruşturmadaki takipsizlik kararı da yine Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici'nin, Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül'le ve Adalet Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde kaldırılmış, soruşturma tekrar başlamıştır."

Yazarın Diğer Yazıları