Ürdün'den Almanya'ya yeşil ışık

Ürdün'den Almanya'ya yeşil ışık
İncirlik kriziyle Ürdün’de alternatif üs arayan Almanya’nın Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Ürdün Kralı Abdullah’la konuştu. Kral Abdullah, Almanya'ya konuyla ilgili yeşil ışık yaktı.

Von der Leyen, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, Ürdün Kralı Abdullah’ın “İncirlik’teki Alman Ordusu’na ait yakıt ikmal uçaklarıyla Tornado tipi keşif uçaklarının Ürdün’e taşınmasının zaruri hale gelmesi halinde, her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını belirttiğini” ifade etti.

DWelle Türkçe’ye göre, Ürdün’deki Muvaffak Salti Askeri Üssü’nü ziyaret eden Leyen, ziyaret sırasında Kral Abdullah ile görüşmüştü. Leyen, Ürdün’deki hava üssünü ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, “Üsle ilgili umduğundan daha iyi bir tablo ile karşılaştığını” belirtmişti.  Üste sadece Ürdün güçlerinin değil, ABD’li, Hollandalı ve Belçika Ordusu’na ait askerlerin de görev yaptığını kaydeden Leyen,  Alman Ordusu’ndan bir uzman heyetin de Ürdün’deki hava üssünün Alman askerleri için uygun olduğu görüşünde olduğunu vurgulamıştı.

İlgili Haberler