Uşak'ta baraj çatladı! Bölge boşaltıldı

Uşak'ta baraj çatladı! Bölge boşaltıldı
Uşak’taki Sıracevizler Deresi üzerinde bulunan Bahadır Barajı’nda oluşan çatlaklar nedeniyle karşı çevrede bulunan dört köyde okullar tatil edildi. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Bahadır köyüne 3 kilometre mesafedeki Sıracevizler Deresi üzerinde bulunan, 49 metre yüksekliğindeki Bahadır Barajı, altında çatlak oluştuğu bildirildi. Barajdaki çatlaklar nedeniyle barajdaki suyun Sıracevizler Barajı’na boşaltılmaya başlandığı bildirildi. 2.4 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olan barajdaki suyun, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri tarafından dün geceden itibaren kontrollü bir şekilde vana odasından dereye boşaltılmasına başlandı. Yetkililer, 25 metrelik bölümüne kadar suyla dolu olan barajdaki suyun şu ana kadar 60 santimetrelik kısmının dereye boşaltıldığını söyledi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Oluşan çatlaklar nedeniyle barajın patlama ihtimaline karşı ise, Bahadır, Hatıplar, Güllüçam ve Banaz köylerinde okullar tatil edildi. Dere yatağına yakın olan evlerin ise tedbirli olmaları için köylerde bulunan camilerden anonslar yapıldı.

VALİ KOCABIYIK'TAN İLK AÇIKLAMA

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Bahadır Barajın’da oluşan çatlağa ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Kocabıyık, bölgede tedbirlerin alındığını belirterek, “Tedbirleri aldık. Herhangi bir hanemizde veya vatandaşımızda bir zarar söz konusu değil. Oluşmasın diye de her türlü tedbir alındı. İnşallah hiçbir kaza bela olmadan bunu atlatacağız" dedi.