Uşak'taki tehlikeli gerginlikte 4 Suriyeli gözaltında

Uşak'taki tehlikeli gerginlikte 4 Suriyeli gözaltında
Uşak'ın Eşme ilçesinde, dün Özgür E. ve Evren K.'nin Suriyeli grup tarafından çıkan tartışmanın ardından bıçakla yaralanması ile yaşanan gerginlik bu akşam da sürdü.

Uşak'ın Eşme ilçesinde, dün Suriyeli bir grup ile yaşanan tartışma sonrası iki kişinin bıçaklanması mahalleliyi ayağa kaldırdı.

Özgür E. ve Evren K.'nin bıçakla yaralanmasının ardından yaşanan gerginlik sonrası gözaltına alınan 4 Suriyeli'nin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren 2 yaralıdan Özgür E.'nin hayati tehlikesini devam ettiği öğrenildi.

Olayın duyulmasının ardından ilçede toplanan 100 kişilik grup, 'Eşme'de Suriyeli istemiyoruz' sloganı atarak, Suriyeliler'in evlerinin bulunduğu olay yerinin 3 sokak ilerisindeki bölgeye yürümek istedi.

TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Bugün de saat 19.30 sıralarında bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, ilçeden başka yere gönderilmelerini istedikleri Suriyeliler'in yaşadığı Şehit Ali Bey Mahallesi'ne yürümek istedi.

Mahalle ve çevresinde önlem alan polis ve jandarma, kalabalığı engelledi. Ancak güvenlik güçlerinin barikatını aşan bazı kişiler Suriyelilerin oturduğu evlere taş attı.

Gerginliğin artması üzerine ilçeye gelen Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

"50 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK"

Ergüder, dün üzücü bir olayın yaşandığını, sorumluların tamamının gözaltına alındığını, adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü, ilçedeki 50 civarında Suriyelinin sınır dışı edilmek üzere ilçeden otobüslerle gönderildiğini ifade etti.

Bu arada, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları sokağa davet ettikleri iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. 

İlgili Haberler