“Üst akılın yazdığı senaryonun figüranları”

“Üst akılın yazdığı senaryonun figüranları”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti adayı Ayfer Yılmaz ile birlikte vatandaşlara seslendi. Kocamaz, seçimlere katılmaması için düzenlenen kumpası kuranlara “Üst akılın yazdığı senaryonun figüranları” dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayfer Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Cetvel Köprübaşında vatandaşlara seslendi.

Akşam saatlerinde olmasına karşın, kalabalık bir gruba konuşan Ayfer Yılmaz ve Burhanettin Kocamaz’a yoğun bir ilgi vardı.

Demokrasi değerlerini yeniden hayata geçirmek adına bu yola çıktıklarını ifade eden Yılmaz, “Geleceğimiz olan çocuklarımız için dik durma zamanı. Eğer bugün eğilirsek, bir daha onların yüzüne bakamayız. 1 Nisan sabahı hep beraber güzel günlere yürüyeceğiz” diye konuştu.

“SİZLERLE ÖLÜMÜMÜZE KADAR DA GURUR DUYMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ayfer Yılmaz’dan sonra vatandaşlara seslenen Burhanettin Kocamaz da, demokrasi bayrağını 1 Nisan’da yeniden göndere çekeceklerini ifade ederken, “Bundan yüz yıl önce, dedelerimiz sırf bizler rahat edelim diye, evlatları şanlı Türk Bayrağı’nın altında özgürce yaşasın diye gazi oldular. Gazi oldular ama bu vatanda düşman çizmelerini söküp attılar. Atatürk, cumhuriyeti kurmadan 7 ay önce, hem Mersin’i hem Tarsus’u ziyaret ettiğinde, ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ demişti. Tarsus’ta ise, ‘Tarsuslular sizinle gurur duyuyorum’ demişti. İşte biz de sizlerle her zaman guru duyduk, ölümümüze kadar da gurur duymaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“SÖZ KONUSU DEMOKRASİ VE ATATÜRK İSE SONUNA KADAR VARIZ”

İlgili evrakları, zamanında İl Seçim Kuruluna verilmeyerek kumpasla karşı karşıya bırakılan Kocamaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yaşanan demokrasi ayıbı ve hukukun hiçe sayılması… Kumpaslarla, entrikalarla bizim önümüzü kesmeye çalıştılar. Ancak Burhanettin Kocamaz zora boyun eğecek birisi değil. Bu yaşananlar, üst akılın yazdığı senaryonun figüranlar tarafından uygulanmasıdır. MHP’den bir aday açıklandığı gün ne dediler biliyor musunuz? ‘Tarsusluları geldiği yere geri göndereceğiz.’ Ama bir Tarsuslu gider, başka bir Tarsuslu gelir. Söz konusu demokrasi, söz konusu Cumhuriyet, söz konusu Atatürk ise sonuna kadar biz varız.”