Üstelik bulaşma riski de yok

Üstelik bulaşma riski de yok
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs ( kovid-19) salgını nedeniyle Ruanda, tedavi merkezlerinde yüksek teknolojili robotlar kullanacak. Robotlar, hastaları çok seri şekilde tarayıp, yiyecek ve ilaç taşıyabilecek.

Ruanda Bilişim ve Yenilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) ortak çabalarının sonucu olan robotların dakikada 50 ila 150 kişiyi tarayabileceğini, hasta odalarına yiyecek ve ilaç götürecekleri açıklandı.

Robotlar ayrıca veri yakalayabilen ve görevlileri tespit edilen anormallikler konusunda uyarabilecek. Akazuba, Ikizere, Mwiza, Ngabo ve Urumuri adındaki beş robot Ruanda tedavi merkezlerinde koronavirüs ile savaşmak için kullanılacak.

Akıllı mobil robotlar ayrıca yüz tanıma, sıcaklık taraması, hastanın durumunu izleme ve hastaların tıbbi kayıtlarını tutma gibi işlevlere de sahip.

DOKTORLARIN GİREMEDİĞİ YERE GİRECEKLER

Robotların hizmet sunumunu hızlandıracağını ve sağlık çalışanlarının hayatlarını korumaya yardımcı olacağını söyleyen Sağlık Bakanı Ngamije Daniel, “Sağlık görevlileri, diğer şeylerin yanı sıra ilaç ve yemek vermek, testler yapmak için birçok kez hasta odasını ziyaret ediyorlar ve bu da virüse yakalanma risklerini artırıyor” dedi.