Ünlü meteoroloji sitesi kar için saat verdi bu akşam başlıyor

Ünlü meteoroloji sitesi kar için saat verdi bu akşam başlıyor
Meteoroloji'nin son hava durumu raporunda İstanbul'da bugün beklenen kar yağışı için saat verildi. Öte yandan kar yağışı için 26 kente de sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji sitesi son haritalarını paylaştı. İstanbullu güne yağışlı havayla uyandı. İşe gitmek için evden çıkanlar karla karışık yağmurla karşılaştı.

Asıl karın yağacağı saat belli oldu. Ünlü meteoroloji sitesi İstanbul’da karın yağacağı saati açıkladı. İstanbul’da gece saatlerinden itibaren kuvvetli şekilde kar yağacağı görülüyor.

Yağacak karın geçiş olacağı Çarşamba hafifleyeceği hafta sonundan itibaren yeniden şiddetli yağacağı görüldü.

KEREM ÖKTEN ÖRTÜLÜK KAR İÇİN TARİH VERDİ

Meteoroloji fotoğrafları ve uydu görüntülerini inceleyerek hava tahminlerinde bulunan Kerem Ökten, İstanbul’da kar geçişi için 19 Ocak’ı işaret etmiş, örtülük karın yağacağı tarihi 22 Ocak olarak açıklamıştı.

Ökten, “İstanbul''da yarın gece yer yer hafif kar geçişi, 19 Ocak''ta il geneli kar geçişi, 22 Ocak''ta örtülük kar ihtimali var. Sonra bir tane daha. Gözüm onda... İstanbul için kar potansiyeli açısından, yani miktar olarak en iyi sistem 22 Ocak. Yarın gece de kar geçişi ihtimali var ama yağış az. Şu soğuklarla yağışı bir çakıştıramadık ya bugüne kadar. Yanarım yanarım ona yanarım...” söyledi.

26 KENTE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi ile Çanakkale çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve Kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur, Doğu Akdeniz''in iç kesimleri, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nın kuzey ve güneybatı kesimleri, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler