Üyeliği silinen delegeler kongrede oy kullanabilecek mi?

Üyeliği silinen delegeler kongrede oy kullanabilecek mi?
MHP Genel Merkezi parti üyeliklerini gerekçe göstermeksizin silmeye başladı. Silinen üyelerin arasında delegeler de var. Peki, üyeliği silinen delegeler 19 Haziran'da yapılması planlanan olağanüstü kongrede oy kullanabilecek mi? İşte cevabı:

 

Çağrı Heyetinin belirlediği 19 Haziran Olağanüstü Kurultay için geri sayım sürerken Yargıtay'ın kararına uymayacaklarını açıklayan ve 10 Temmuz'da seçimli kurultay olacağında direten MHP Genel Merkezi şimdi de hiçbir gerekçe ve haber verilmeksizin parti üyeliklerini silmeye başladı.

SİLİNEN ÜYELERİN ARASINDA DELEGELER DE VAR!

Partiden üyeliği silinenler arasında MHP delegelerinin de olduğu dikkat çekti. 

15 Mayıs'ta polis barikatlarından dolayı kongrenin yapılacağı salona giremeyen delegelerin bine yakın imza toplamasından sonra Genel Merkez'de başlayan panik havasına çözüm olarak delegelerin partiden üyeliklerinin silinmesi yöntemine başvuruldu.

Şimdi herkesin aklını karıştıran "üyelikleri silinen delegeler kongrede oy kullanabilecek mi?" sorusuna Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, parti tüzüğünü göstererek yapılan bu oyunun amacına ulaşamayacağını açıkladı.

Bahşi, MHP Parti Tüzüğü'nün 31. Maddesi'ni Twitter hesabından paylaşarak delegelerin görev sürecinin seçildikleri kongreyi takip eden ilk olağan kongrede yerlerine yeni delegelerin seçilmesine kadar devam ettiğini vurguladı.

Bu durumda Genel Merkez delegelerin üyelikleri silse de kongrede oy kullanmalarını engelleyemeyecek...

İşte Akşener'in Avukatı Feridun Bahşi'nin o tweeti: