Uygun fiyatlı İphone’da Plus versiyon tekrardan gündemde

Uygun fiyatlı İphone’da Plus versiyon tekrardan gündemde
ABD’li teknoloji devi Apple’ın uygun fiyatlı olarak bu yıl piyasaya sunması planlanan yeni modeli için Plus versiyonun ekleneceği belirtiliyor.

Apple’ın bu yıl piyasaya sunacağı konuşulan İphone  9 ya da diğer bir isimle İphone SE 2 modelini çıkartacağı son zamanlarda sıkça söz ediliyor. Uygun fiyatlı olarak çıkartılması planlanan yeni model ortaya çıkan raporlar bu modele bir de Plus versiyonun ekleneceğini gösteriyor. Uygun fiyatlı iPhone 9 Plus sızıntısı, yeni telefonu bekleyen birçok kullanıcıyı şimdiden heyecanlandırdı.

PLUS VERSİYON GÜNDEMDE

Her iki model de iPhone 11 ailesine uygun fiyatlı alternatifler olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. iPhone 9 için tahminler 399 dolarlık başlangıç fiyatına sahip olacağı yönünde. iPhone 9 Plus tabii ki iPhone 9’dan daha yüksek bir fiyata sahip olacak olsa da, modellerin her ikisi de uygun fiyatlı iPhone modelleri kategorisinde yer alacak.

Kodlara göre, her iki telefonda da A13 Bionic işlemci kullanılacak. Ayrıca Touch ID‘li fiziksel bir ana ekran düğmesi de yer alacak gibi görünüyor. Bu arada iPhone 12’nin ise gücünü A14 Bionic’ten alacağını hatırlatalım.

Muhtemelen iPhone 9’da 4,5 inç LCD ekran, iPhone 9 Plus’ta ise 5.5 inç ekran kullanılacak. iPhone 9’dan daha iyi özelliklere sahip olması beklenen, iPhone 9 Plus modelinde çift arka kamera kurulumu da beklentiler arasında. Ekranın büyük olması batarya büyüklüğü açısından da Plus versiyonuna avantaj sağlayacak.