Uzan'ın avukatı: Türkiye'ye dönmek istiyor

Uzan'ın avukatı: Türkiye'ye dönmek istiyor
Fransa'da siyasi sığınmacı olarak yaşayan Cem Uzan'ın TMSF ile anlaşarak Türkiye'ye dönmek istediği öğrenildi.

Fransa’dan ‘siyasi sığınma hakkı’ alan işadamı Cem Uzan’ın Ankara’yla anlaşma yaparak Türkiye’ye dönmek istediği belirtildi.

Uzan ailesine ait Rumeli Holding ve İmar Bankası’nda ortaya çıkan yolsuzluklar nedeniyle Cem Uzan’ın babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan 2003’te yurtdışına kaçmıştı. Hakkında davalar bulunan Cem Uzan da 2009’da yurtdışına gitti ve halen sığınma hakkı aldığı Fransa’da yaşıyor.

Geçtiğimiz gün Fransız mahkemesi, Uzan’ın el konulan ÇEAŞ ve Kepez hisselerinin geri verilmesine hükmetmişti. Tutar ise 2.1 milyar avro.

Euronews’ten Beraat Gökkuş’a konuşan Uzan’ın avukatı Matthias Pujos, “Cem Uzan, Türk devletiyle yapıcı görüşmeler yapmak için masaya oturmaya hazır olduğunu ifade etti. Fakat bunun için TMSF’nin de, herkesin çıkarına olacak bu çözümü kabul etmesi gerekiyor” dedi.

Uzan’ın Türkiye’ye yeniden yatırım yapmaya hazır olduğunu dile getiren avukatı, işadamının Türkiye’ye dönmek istediğini aktardı: “Cem Uzan, Türk devleti ile anlaşması ve kendisine bazı garantilerin verilmesi şartıyla, Türkiye’de zaman geçirmek için geri dönebileceğini söylüyor.”